VIDIC: Spilte i United fra 2006 til 2004.

– Viktigste perioden av året

– En trenger spillere som tar ansvar, sier Nemanja Vidic om Uniteds sesonginnspurt.

Publisert Sist oppdatert

Den serbiske stopperkjempen, som nå har lagt opp, var en bauta i Uniteds midtforsvar i åtte år, før han forlot United til fordel for Inter i 2014.

Vidic spilte bare én sesong i United etter at Sir Alex Ferguson la opp, og var én av mange spillere som forlot Old Trafford etter David Moyes-sesongen 2013/2014. Nå ser han et United-lag som kjemper om en topp-fire-plassering for å kvalifisere til neste års Champions League.

– På dette stadiet av sesongen trenger en sterke karakterer på banen. En trenger spillere som tar ansvar, og så må en selvsagt vinne kamper, sier Vidic til ManUtd.com.

– Må gi deres beste

– Det er den viktigste tiden av året og i blant er spillerne slitne som følge av alle kampene, legger han til.

Vidic var en spiller som aldri la noe mellom, og som aldri gjorde noe halvveis. Nå oppfordrer han United-spillerne til å gi alt de har.

– Dere har ni måneder med fotball, og alle kamper er viktige, så når dere kommer til det siste steget, trenger dere spillere som går ut på banen og gir alt for å oppnå klubbens mål, sier Vidic.

RIO OG VIDIC: Her i deres siste sesong.

– Et steg nærmere

Vidic erkjenner at ståa kunne vært bedre i United om dagen, men den tidligere landslagsstopperen lener seg på noen positive opplevelser om dagen.

– På nåværende tidspunkt er vi i en posisjon vi selvsagt ikke ønsker å være i, men vi kjemper for Champions League-kvalifisering og etter seieren mot Middlesborough er vi ett steg nærmere, sier Vidic som stadig omtaler United som «vi».

– Nå har vi to hjemmekamper, mot Everton og West Bromwich, og dersom vi vinner disse to har vi en stor sjanse for å nå topp-fire – og det er realistisk for øyeblikket, sier han videre.

MÅNEDENS SPILLER: Antonio Valencia i aksjon mot Bournemouth i mars.

Tro på Bailly

Fredag skrev United.no om Vidic som har stor tro på Uniteds forholdsvis nye midtstopper, Eric Bailly.

– Eric Bailly er aggressiv i spilletiden. Han er ung, han har potensial og han liker forsvarsspill. Han har også kvaliteter til å bli enda bedre, sier Vidic i intervjuet, og berømmer Bailly for en sterk innledning på United-karrieren. Mer om det kan du lese her.

Powered by Labrador CMS