– Jeg skulle tatt neste straffe

Men åtte år etter CL-finalen i Moskva er Nemanja Vidic bare glad for at hans innsats fra 11-meteren aldri ble nødvendig.

Publisert Sist oppdatert

Journalist og United.no-skribent Andy Mitten har møtt Nemanja Vidic i Milano for det engelske fotballbladet FourFourTwo.

Der snakket serberen om tiden på Old Trafford, sin tøffeste motstander og om den elleville festen etter Champions League-triumfen i Moskva i 2008.

– Meg eller Giggs

Kampen, som ble Vidic sitt høydepunkt i United-trøyen, var av det dramatiske slaget. Cristiano Ronaldo sendte United i føringen før Frank Lampard utlignet for Chelsea. Flere mål ble det ikke, men det manglet likevel ikke dramatikk.

Nicola Anelka og Avram Grant
BOMMET: Hadde ikke Nicola Anelka bommet på sin straffe, hadde Vidic vært nestemann til å ta straffe.

Fire minutter før slutt i den andre ekstraomgangen ble Chelseas Didier Drogba sendt i dusjen for et slag i ansiktet på Vidic, og John Terry måtte i stedet ta den femte straffen for Chelsea. Terry skled, sendte skuddet sitt i stolpen og da Edwin van der Sar reddet Nicolas Anelkas forsøk var United konger av Europa. Det som hittil har vært ukjent var hvem som skulle tatt den neste straffen for United om Anelka hadde scoret.

Nå avslører Vidic at det var han.

– Vi visste de første fem, men etter det var det opp til hver enkelt som følte seg klar. Jeg var nummer syv eller åtte, men sa til Giggs at han hadde mer erfaring enn meg og burde skyte først av oss to. Det gjorde han og dermed var det aldri behov for meg, sier Vidic.

Det var ikke bare selve kampen mellom United og Chelsea som ble lang. Festen etterpå varte hele natten.

– Jeg sov ikke den natten etter finalen. Jeg drakk fort og mye. Kanskje var det derfor jeg ikke husket at Drogba hadde slått til meg i kampen, sier Vidic.

Den tøffeste motstanderen

Til tross for krangelen mellom Drogba og Vidic i CL-finalen og det påfølgende slaget fra Drogba, nøler ikke Vidic med å gi den tidligere Chelsea-spissen et solid kompliment. Serberen mener nemlig at Drogba var den tøffeste spissen han møtte i Premier League.

– Drogba var den tøffeste. Han skapte trøbbel for deg gjenom hele kampen. Aguero og Suarez var de to beste, men Drogba var tøffest.

VIDIC' TØFFESTE MOTSTANDER: Didier Drogba.
VIDIC’ TØFFESTE MOTSTANDER: Didier Drogba.

Vidic kommer også med en annen avsløring i intervjuet. Sir Alex Ferguson skrev i sin siste biografi at Vidic kom til ham og sa at han ville vende hje for å kjempe i krigen i det tidligere Jugoslavia.

I Fergusons bok er Vidic sitert på at han sa: Jeg må reise. Det er min plikt. Vidic selv har imidlertid en annen versjon av hva som ble sagt.

– Ferguson og jeg gikk sammen ut på treningsfeltet en dag og han spurte hva som skjedde i Serbia. Det er et godt spørsmål for jeg har sett hva han skrev i boken sin. Han kunne se at jeg var sint over det som skjedde og han tolket det på sin måte. Sannheten er derimot at jeg aldri sa at jeg ville reise hjem for å slutte meg til militæret.

I United vant Vidic alt. Det vil si, han vant nesten alt. Det er nemlig én kamp serberen gjerne skulle spilt igjen. 

– FA-cupfinalen mot Chelsea i 2007 er en kamp jeg gjerne skulle spilt på nytt og vunnet. Vi tapte 0-1 og jeg var veldig skuffet. FA-cupen er den eneste turneringen vi ikke vant mens jeg var i klubben, avslører han.

Powered by Labrador CMS