– Ikke bare managerens skyld

I tillegg til MUTV-intervjuet har Nemanja Vidic også pratet om interne stridigheter i hans siste sesong på OT.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med The Telegraphs Mark Ogden løfter den avtroppende United-kapteinen på sløret og forteller litt om det som foregikk bak gardinene i løpet av den skuffende 2013/14-sesongen. Som alle vel kan tenke seg var ikke alt bare idyll. Slett ikke.

Vidic avslører blant annet «høylydt krangling» mellom spillerne, men også at de gjorde hva de kunne for å sikre klubben – og David Moyes, suksess. Isteden gikk det, som vi alle vet, nærmest ad undas. 7. plass i Premier League – 22 poeng bak vinnerne, og eliminasjon på første hinder i FA-cupen, var alt annet enn hva Vidic hadde ønsket seg i sin avskjedssesong. Men slik gikk det altså – og det var ikke bare David Moyes’ feil, understreker han, og hevder at uansett hvem som hadde tatt jobben etter Sir Alex, så ville det blitt problemer.

– Spillerne følte seg ikke komfortable

– Ja, for det ble en overgang, med en manager som ser fotball på en annen måte, og som ønsket å sette sitt preg på laget med sin måte å gjøre tingene på.

Manchester United v Swansea City - FA Cup Third Round
Moyes: Lyktes ikke, og fikk sparken

– Ryan Giggs deler de samme idéene som Sir Alex Ferguson, og har derfor en lignende måte å tilnærme seg spillet. Det er spillerne mer enn vant med, og føler seg mye mer komfortable med.

– Jeg sier ikke dermed at det var noe feil med David Moyes’ metoder, men disse spillerne føler seg mer vel når de får spille fotball på sin måte. Men man må alltid ha respekt for hvor du er og hva du representerer, så det har ingenting for seg å prate om en som var  her, en som alle vet mistet jobben fordi han ikke lyktes i å oppnå det han ønsket.

– Mitt beste svar er at han virkelig forsøkte, og det hardt. Han var profesjonell til fingerspissene og desperat innstilt på å lykkes. Men dessverre, det gjorde han ikke, og det er vi alle lei oss for.

Krangel og skuffelser

Serberen instisterer derfor hardnakket på at spillerne ikke gjorde hva de kunne for å undergrave sin sjef, men at de gjorde det de ble bedt om. Derimot legger han ikke skjul på at det kunne oppstå alvorlige diskusjoner spillerne imellom.

– Vi hadde noen saftige øyeblikk i garderoben, men om det ikke hadde skjedd, ville også det ha vært feil.

Manchester United FC Official Photocall
– Vi klandret mer oss selv enn manageren.

– Av og til går det dårlig, og da begynner du å stille spørsmål. Selvfølgelig gjør du det; men vi stilte aldri spørsmål ved manageren. Spørsmålene ble mer rettet mot oss selv, sier han, og innrømmer at det ble en tøff sesong.

– Vi trodde det ville bli vanskelig å vinne, men samtidig trodde vi at vi i det minste ville være med og kjempe om troféer. Isteden mistet vi fort muligheten til å vinne ligatittelen, og siden forsvant sjansen i cupene.

– Vi er vant til å kjempe om titler til sesongens siste dag, og slik har det vært i syv år. Dette var første gang vi ikke gjorde det, og det er vanskelig å fordøye.

– Joda, vi kranglet innbyrdes, i år mer enn noensinne. Men i dårlige tider, da viser folk hvor mye de bryr seg. Vi kranglet fordi vi ønsket å gjøre det bedre, avslutter en oppriktig Nemanja Vidic.

Her kan du lese intervjuet i sin helhet

Powered by Labrador CMS