Vidic ute hele sesongen

Sir Alex bekreftet sjokkmeldingen på fredagens pressekonferanse. Hva betyr dette for gullkampen? Si din mening!

Publisert Sist oppdatert

Denne sesongen begynte så bra.

Men nå har United fått noen harde smeller, og fredag bekreftet Sir Alex Ferguson det vi håpet vi ikke skulle få høre om Nemanja Vidic. Den serbiske bautaen vår skadet kneet i 1. omgangen av kampen mot Basel, og de fleste skjønte det kunne ta noe tid før han var tilbake.

Til spesialist

Torsdag sa så agenten at det kunne ta noen måneder. Fredag spekulerte Daily Mail i at hele sesongen kunne ryke, og så ble dette altså bekreftet av Sir Alex på en pressekonferanse som foregår på Carrington nå.

– Vi skjønte at det var en alvorlig skade. Han er ute for resten av sesongen. Det var ikke overraskende, men det var dårlig nytt.

– Han må oppsøke en spesialist på mandag for å finne ut når han skal opereres og hva som skal skje videre. Det kommer imidlertid ikke til å skje med en gang, siden hevelsen må gå ned først, sa Ferguson ifølge manutd.com på pressekonferansen.

Og bare for å si noe om hvor viktig Vidic er. Vi hadde fortsatt ikke tapt en kamp denne sesongen med Vidic på banen i 90 minutter. Han forsvant altså ut av kampen mot Basel med skade før pause, og han var ikke med mot Manchester City eller Crystal Palace. United har kun sluppet inn to seriemål i de seks seriekampene Vidic har spilt denne sesongen.

Men nå blir det heller ikke flere kamper eller baklengsmål med ham.

Tre alternativer

I fraværet av Vidic er det duket for Phil Jones, Chris Smalling eller Jonny Evans i midtforsvaret sammen med Rio Ferdinand. Evans har vikariert tidligere i sesongen, mens Jones og Smalling som regel er blitt brukt som back eller på midtbanen (Jones). Spørsmålet er om denne skaden kan få Sir Alex til å vurdere én av dem fast med Rio, eller om det blir Evans som får denne rollen.

Ellers var det også bittelitt positivt nytt på pressekonferansen. Dimitar Berbatov er aktuell for lørdagens kamp mot Wolverhampton, mens det er status quo på Tom Cleverley og Da Silva-brødrene. De skal være tilbake ved nyttår.

Og avslutningsvis, så vi ikke glemmer det:

– Europa League er en stor og bra turnering. Når vi nå er med så skal vi også forsøke å vinne den, sa Sir Alex.

Hva tenker du om Vidic´ alvorlige skade, og mulighetene til suksess nå? Si din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS