Vil fortsatt bruke Rio og Vidic

David Moyes er ikke redd for å ta tøffe avgjørelser, men mener både Ferdinand og Vidic fortsatt har en rolle å spille for klubben.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært lite behov for Rio Ferdinand i det siste. Selv da United slurvet i forsvar i startfasen av kampen mot Hull, var det få rop om at Ferdinand kunne ha ordnet opp. Det blir spekulert (se linken til venstre) i at United-karrieren til 35-åringen er over ved sesongslutt.

David Moyes verken bekrefter eller avviser noe slikt, men gir heller en forklaring på hvorfor Ferdinand ikke har vært på banen.

– Han har hatt noen skader, noen småting med leggen, men sånn generelt er Rio helt klart en del av det [laget]. Lagets form, og formen til noen av de unge spillerne, har betydd at jeg ikke har trengt å bytte så mye, sa Moyes ifølge The Guardian.

Å bryte opp Ferdinand/Vidic-duoen er en tøff avgjørelse å ta, etter så mange års god tjeneste fra det som på et tidspunkt sannsynligvis var det beste midtstopperparet i verden. Moyes gir ikke uttrykk for å være redd for å ta tøffe avgjørelser om de er nødvendige, men selv om han har valgt mange andre alternativer i det siste betyr ikke det at Ferdinand og Vidic ikke har en rolle å spille i klubben.

– Det er en del av jobben, og hvis du spiller for denne klubben vet du at det alltid vil være konkurranse om plassene. Jeg tror at hvis du er manager for denne klubben så har du alltid noen store avgjørelser å ta.

– Jeg synes alle spillerne her bidrar. Rio og Vida har vært to av de beste midtstopperne i denne Premier League-generasjonen. De siste ti årene [Vidic kom først i 2006, mens Rio kom i 2002, journ.anm.] har de vært strålende, og samlet sett er de begge fortsatt en del av laget. Vi vil fortsette med å bruke dem.

Men selv om Moyes fortsatt vil bruke erfaringen til Rio og Vidic, betyr ikke det at det er mangel på folk som kommer bakfra.

vidicnorwich
TØFT: Det er tøff kamp om plassene i midtforsvaret til Manchester United for tiden.

– Det må alltid være andre som kan komme inn. Denne klubben har alltid en kø av spillere som er klare for å komme inn og ta plassene, pushe dem [førstevalgene], og jeg tror at for de unge spillerne er utfordringen å presse de eldre spillerne og ta over. Det er slik det fungerer.

Mot Norwich spilte Nemanja Vidic fra start, og gjorde en svært god kamp i tospann med Jonny Evans. Spillere som Phil Jones og Chris Smalling har også spilt gode kamper helt bak, og gir Moyes tøffe avgjørelser å ta både foran Spurs-kampen og før andre kamper fremover.

Powered by Labrador CMS