Hyllest til Vidic

Rio Ferdinand med Facebook-innlegg der han hyller sin avtroppende kaptein og midtstopperkollega.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom åtte års samarbeid har Ferdinand og Vidic vært kjent som selve symbolet på Manchester Uniteds motstandskraft og evne til å forsvare seg. Sammen dannet de så utvilsomt Englands – og et av verdens beste stopperpar. Nå, med helgens ligaavslutning, er det klart at samarbeidet de to imellom har kommet til veis ende. Vidic forlater Old Trafford for å fortsette karrieren i Italia.

Det er vemodig for Manchester United som klubb, og vemodig for spillerkolleger og fans. Ja, så vemodig at hans nærmeste allierte på fotballbanen – Rio Ferdinand selv – har funnet grunn til å legge følgende melding ut på sin Facebook-konto:

Hull City v Sheffield United - FA Cup Semi-Final
Rio Ferdinand – hyller sin kollega.

– Nemanja Vidic – FOR en fyr… en topp, profesjonell fotballspiller i Manchester United. En råsterk forsvarsspiller som angriper ballen som ingen andre jeg har spilt sammen med. Med sin aggressivitet og konkurranseinstinkt har han alt som kreves av en topp forsvarer. I tillegg er han bedre med ballen i beina enn ryktet hans tilsier.

– Sammen dannet vi et defensivt partnerskap som var forventet å ta luven av enhver angriper vi møtte, og vi innfridde oftere enn motsatt!

– Men slik var det ikke bestandig.  Det tok oss nemlig tid å bli en dominerende faktor. Etter hans første treningsøkter stilte jeg faktisk spørsmål ved om han var den rette mannen for oss!

– Nå har det gått åtte år og han er høyt ansett i denne klubben; en vinner og en flott fyr både på og utenfor banen… Vida!

Facebook-meldingen

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
Rio Ferdinand og Nemanja Vidic – en midtstopperæra er over.

 

Powered by Labrador CMS