Slik tar han Mourinho i forsvar

Nemanja Matic innrømmer at livet med José Mourinho ikke er en dans på roser, men sier samtidig at spillerne er nødt til å håndtere presset fra supporterne.

Publisert Sist oppdatert

Det stormer rundt Mourinho, til tross for helgens avansement til semifinalen i FA-cupen.

I en uvanlig lang pressekonferanse på fredag holdt United-manageren en forsvarstale på over tolv minutter før han med et brennende engasjement diskuterte saken videre med journalistene som var til stede.

Lørdag kom det nye bølger i form av skarp kritikk rettet mot spillergruppen i etterkant av 2-0-seieren mot Brighton.

I et intervju med Independent tar Matic sin manager i forsvar og forteller at han føler seg respektert av «vinneren» José Mourinho.

– Han er spesiell fordi han alltid ønsker å vinne. Han kan ikke akseptere at vi taper, og det er nok grunnen til at han har vunnet mer enn 20 titler i karrieren sin, sier Matic.

– Det er veldig vanskelig å jobbe med ham fordi han alltid ønsker mer og mer. Selv hvis vi vinner ligaen ønsker han at vi skal gjøre det igjen neste sesong.

– På dette nivået må spillerne håndtere det, for presset er stort. Alle forventer at vi skal vinne hver eneste kamp. Det er selvfølgelig ikke mulig, men supporterne har alltid forventninger. Det spiller ingen rolle om du er sliten – supporterne ønsker kvalitetsfotball, og det er helt normalt.

LES OGSÅ: – Forlater klubben i sommer

Etterlyste klasse og vinnervilje

Sammen med Romelu Lukaku var Matic den eneste spilleren som fikk godkjent av Mourinho etter FA-cupoppgjøret mot Brighton på Old Trafford.

United-manageren etterlyste personlighet, klasse og vinnervilje, og fyrte løs mot spillere som ikke våget å følge kampplanen de hadde blitt eng om.

Verst gikk det utover Luke Shaw, noe flere sentrale i personligheter i spillergruppen skal ha opplevd som ren mobbing.

(+) MITTEN SVARER: – Hva er situasjonen på venstreback?

– Liker å jobbe på denne måten

Matic forteller at han ikke har fått med seg pressekonferansen Mourinho holdt i forkant av kampen mot Brighton.

– Jeg liker det når manageren stiller krav så du alltid er nødt til å forbedre deg og gjøre ditt beste. Jeg liker å jobbe på denne måten i et slikt forhold.

I sin mandagsblogg skriver Juan Mata om kampen som utløste turbulensen – nederlaget mot Sevilla.

– Vi er frustrert, akkurat som dere. Det er i vanskelige øyeblikk som dette at et lag må stå sammen. Vi vinner sammen, og vi taper sammen. Vi har ambisjoner om å spille Champions League i neste sesong og forhåpentligvis gjøre dere mer fornøyde i Europa enn denne sesongen.

LES OGSÅ: – En risiko å henge ut spillerne

Powered by Labrador CMS