Styrte skuta: Nemanja Matic.

– Ligatittelen har førsteprioritet

Samtidig som han forbereder seg til tirsdagens Supercupfinale, har Nemanja Matic sesongmålet klart.

Publisert Sist oppdatert

Det kan trygt slås fast at denne uken fikk en travel start for serbiske Nemanja Matic. Mandag satte den tidligere Chelsea-strategen underskriften sin på en kontrakt som binder ham til Manchester United for de neste tre årene; på tirsdag stilte han til sin første trening sammen med nye lagkamerater, og allerede på onsdag befant han seg i startelleveren da United møtte italienske Sampdoria til treningskamp i Dublin.

Kanskje var ikke forventningene til den sylferske 29-åringen så veldig høye foran hans uoffisielle debutkamp, for i motsetning til sine nye kolleger har han ikke fått nyte godt av en lang og god sesongoppkjøring. Med en til da uavklart fremtid, ble han for eksempel sittende igjen i London da Antonio Conte for to uker siden tok Chelsea-troppen med seg til Asia. Det innebar at Matic ble overlatt til seg selv, og tvunget til å trene på egenhånd.

Les også: Flere assists enn alle United-spillerne

– Et geni

Likevel, og med de fleste odds imot seg, viste Nemanja Matic frem tilstrekkelig med kvaliteter på Aviva Stadium til å overbevise om at han kan være mannen United har behov for på defensiv midtbane. Han dirigerte, han brøt, han nøstet opp og slo forløsende pasninger. Som en storfornøyd José Mourinho sa det etterpå: – Han er genial i den posisjonen.

Også serberen selv ga uttrykk for at han var fornøyd med debuten, men innrømmet at det ga en litt merkelig følelse å spille kamp igjen.

– Ja, det var litt rart, for som allerede nevnt har jeg trent alene i London. Men jeg prøvde bare å spille mitt spill og gi balanse til laget, lød hans beskjedne kommentar.

NEMANJA MATIC – styrte midtbanen allerede i sin første opptreden.

Offisiell debut mot Real?

Etter oppgjøret i Dublin ble hele førstelagstroppen innvilget to fridager til å slappe av før fokus rettes inn mot sesongens første obligatoriske oppgave — tirsdagens Supercupfinale mot Real Madrid i makedonske Skopje. Der, mot den regjerende Champions League-mesteren, er det ventet at Nemanja Matic vil få sin offisielle debut som United-spiller. Det er en oppgave han naturligvis ser frem til.

– Selvsagt. Kamper mot Real Madrid er bestandig store og betydningsfulle, så vi gleder oss til å få måle krefter med dem, sier han i et intervju med ESPNs Rob Dawson.

– De er en av verdens største klubber, så dette skal bli interessant. Det blir vanskelig, men vi skal være klare, lover Matic, og bekrefter at oppgjøret blir en fin mulighet for Manchester United til å vise at klubben igjen er rede til å ta kampen opp mot de aller største.

I den sammenhengen stilles det store forventninger til midtbanesamarbeidet mellom nettopp Matic, og mannen som inntil torsdag var påklistret merkelappen «verdens dyreste fotballspiller», Paul Pogba.

Det er et samarbeide Nemanja Matic ser frem til å utvikle. Han vet nemlig hvor god den franske superstjernen både er, og kan bli.

PAUL POGBA – en spiller Nemanja Matic ser frem til å utvikle samarbeidet med.

– Ligatittelen har førsteprioritet

– Som alle vet er Pogba en fantastisk fotballspiller. Han er veldig viktig for oss, og så ung at han fortsatt kan utvikle seg. Dessverre kan jeg ikke fortelle hvilke planer vi har sammen, for da vil alle andre klubber få kjennskap til det.

– Det jeg derimot kan si, er at jeg er veldig fornøyd med å få spille, ikke bare med ham, men også med alle de andre. Kommende sesong vil gi svar på hva vi kan utrette sammen, men jeg er helt sikker på at vi vil være en av favorittene til (liga)mesterskapet.

– United er en stor klubb, og ligatittelen er mål nummer én. Med tanke på historien, og alle mesterskapene denne klubben har vunnet, mener jeg at det må være helt naturlig å være i en posisjon hvor vi vil kjempe om tittelen.

Powered by Labrador CMS