– Galskap å selge Matic til United

Ray Wilkins beskriver Chelseas salg av Nemanja Matic til Manchester United som en av de største tabbene han har sett på årevis.

Publisert Sist oppdatert

Nemanja Matic hadde en ny solid kamp på Uniteds midtbane mot gamleklubben Benfica tirsdag kveld.

Serberen var en av Uniteds beste og sendte United i føringen mot det portugisiske storlaget, riktignok med god hjelp av ryggen til Benficas unge og uheldige keeper Mile Svilar.

– Ikke et fort lenger

Samtidig som United gjorde jobben, røk Matic og José Mourinho sin tidligere klubb Chelsea på et stygt 0-3-tap mot Roma i den italienske hovedstaden.

Førstkommende søndag barker nettopp Chelsea og United sammen på Stamford Bridge og tidligere United- og Chelsea-spiller Ray Wilkins tror United har en god sjanse til å få med seg tre poeng tilbake til Manchester.

STORSPILLER: Nemanja Matic leverte en ny solid kamp i United-trøyen mot Benfica. Her jubler serberen for scoring sammen med Matteo Darmian (t.v), Daley Blind og Chris Smalling.

– Jeg har vært på de fleste av Chelseas kamper på Stamford Bridge denne sesongen og det er absolutt mulig at United kan vinne der fordi det er ikke lenger det fortet det var sist sesong, sier Wilkins til radiostasjonen talkSPORT.

– Enormt innflytelse

En av hovedgrunnene til at Wilkins har tro på United er Nemanja Matic som byttet blått med rødt og London med Manchester i sommer.

Akkurat det skjønte Wilkins lite av da overgangen fant sted, og han er enda mer kritisk nå.

– Salget av Matic var komplett galskap. En av de mest hodeløse handlingene jeg har sett innen fotballen på evigheter. Han var en bærebjelke i Chelsea og er et enormt tap for klubben, sier Wilkins.

TROR PÅ UNITED: Ray Wilkins tror United kan stelle i stand trøbbel for Chelsea kommende helg. – Stamford Bridge er ikke det fortet det var sist sesong, sier han.

Sist sesong ble Chelsea ligamester, men Wilkins mener klubben gjorde en kardinalfeil i planleggingen til den inneværende sesongen ved å selge Matic.

– Jeg har sagt det helt siden overgangen. Han hadde en enorm innflytelse. Du trenger bare å se på hva han gjør i Manchester United for å skjønne hvor viktig han er, sier Wilkins.

Wilkins sitt syn deles av Phil Neville som mener Matic simpelthen er grunnen til at United virker sterkere og Chelsea tilsvarende svakere denne sesongen.

– Hva har gått galt for Chelsea? Ett ord: Matic, sier Neville til BBC 5Live.

– Det er så enkelt som det. I det sekundet de solgte ham gjorde de en grov feil. Med Matic foran deg ved siden av N’Golo Kanté, har du masse beskyttelse i forsvar. Hvem enn som solgte Matic bør få sparken. Det er en av de verste avgjørelsene jeg har sett blitt tatt i Premier League, sier Neville.

Chelsea – Manchester United har avspark klokken 17.30 norsk tid førstkommende søndag. 

Powered by Labrador CMS