– En strålende fotballspiller

Ex-Red Nemanja Vidic om sin landsmann og United-nykommer Nemanja Matic.

Publisert Sist oppdatert

Nemanja Matic har fått en pangstart på United-karrieren etter den overraskende overgangen fra Chelsea på juli måneds siste dag. Den svære serberen har imponert alle som har sett ham i aksjon på Uniteds midtbane, inkludert hans serbiske landsmann og navnebror, Nemanja Vidic.

Den gamle United-helten har for lengst lagt støvlene på hyllen, men han følger godt med på hva som skjer i sin gamle klubb. Og det han har sett av Nemanja Matic, gleder hans fortsatt bankende United-hjerte.

i et intervju med kampprogrammet United Review forteller han om sitt første inntrykk av Nemanja Matic den gang de ble landslagskolleger for Serbia. Han forteller også om bakgrunnen hans, og hvilke kvaliteter han nå har tatt med seg til Old Trafford.

NEMANJA VIDIC – glad for å se en landsmann i rødt.

– Jeg husker da han første gang han kom med på det serbiske landslaget. Det var i 2008, og vi møtte Tsjekkia i Praha.

– Førsteinntrykket var positivt — en hyggelig fyr, fin å ha rundt seg og godt tilpasset spillergarderoben. I motsetning til mange av spillerne på Serbias landslag, spilte han ikke seniorfotball for Røde Stjerne eller Partizan Beograd.

– Han kommer fra Saba, ikke langt fra Beograd. Han var en veldig talentfull fotballspiller, men fant veien til landslaget via spill i Slovakia. Der ble han kåret til Årets spiller i Kosice, minnes Vidic.

Om Matic spillestil og egenskaper:

– Han har lignende kvaliteter som Michael Carrick, en fantastisk tjener for Manchester United gjennom mange år. Michael er nå 36; Nemanja er 29, og altså yngre, men også han er veldig erfaren. Han har vært med på å vinne titler i store klubber som Chelsea og Benfica.

– På Old Trafford er det ikke lenger så mange igjen som har vunnet titler før, og denne trofémentaliteten er veldig viktig. Nemanja har altså vært med på det tidligere, og vet derfor hvordan det er når tittelkampen tilspisser seg.

NEMANJA MATIC i drivet, her under lørdagens kamp mot Leicester.

Forundret over Chelsea

– Han er et veldig godt kjøp for oss; en førsteklasses spiller i den posisjonen han opererer i, og jeg er overrasket over at Conte lot ham dra. Han spilte jo mesteparten av (Chelsea)-kampene forrige sesong og gjorde det veldig bra. Jeg hadde derfor ikke ventet at han ville bli solgt til en av deres største rivaler. Måten han har spilt på i de første kampene tyder på at han er en ekte United-spiller.

– To flotte kvaliteter: Serbia + Nemanja

– Jeg er glad United har sikret seg ham, først og fremst fordi jeg mener at han er en utmerket fotballspiller og et flott menneske, men også fordi han kommer fra Serbia og heter Nemanja. Det er to veldig gode kvaliteter! Jeg har hørt at fansen har sunget den samme sangen som jeg fikk. Jeg elsket den. Den var veldig spesiell for meg, og nå håper jeg at Nemanja gjør det godt og får fansen til å synge den for seg også. Det er nemlig fantastisk å føle anerkjennelse på den måten, avslutter Nemanja Vidic, som forlot Old Trafford i 2014.

Powered by Labrador CMS