Vi møtte Solskjær, Butt og Ryan

Publisert Sist oppdatert

Søndag spiller United sin 4.000. strake kamp med en egenutviklet spiller fra start eller på benken på førstelaget. Det er en vanvittig rekord, som united.no og medlemsbladet United-Supporteren jevnlig har omtalt.

Tirsdag ble det en tidlig julaften om det temaet på Carrington.

Større pakke om talentutviklingen

Lars Morten Olsen, redaktør for medlemsbladet United-Supporteren, fikk nemlig i tur og orden møte både Nicky Butt, som er utviklingssjef, manager Ole Gunnar Solskjær og U18-trener Neil Ryan.

Det ble tre interessante intervjuer som dere medlemmer vil få lese mer fra både på united.no og i neste medlemsblad.

Ikke medlem? Bli medlem her fra bare 250 kroner per år – eller rettere sagt 68 øre dagen.

– Vi dykket dypere ned i arbeidet med juniorene og politikken der, og alt som har skjedd etter at Nick Butt overtok, sier Olsen til united.no.

– Alle tre tok seg god tid, og fortalte villig vekk om arbeidet som gjøres på akademinivå for å få frem spillere til førstelaget.

– Det er ingen hemmelighet at nåløyet er trangt, men det store ønsket er selvsagt å utvikle spillere til førstelaget. Det neste målet var å forme unggutta til bra mennesker. Det ligger nemlig i Uniteds kultur at du ikke bare skal bli en bra fotballspiller, men også et bra menneske – og at om du ikke lykkes i United så skal du forhåpentligvis ha plukket opp nok til å få et levebrød av fotballen et annet sted, sier Olsen.

– Ble du klokere på akademiarbeidet?

– Ja, absolutt, sier han videre.

Leste Mikalsen først

Han hadde også med seg siste utgave av medlemsbladet United-Supporteren, og det var interessant at da Ole Gunnar Solskjær bladde gjennom det så stoppet han ikke først opp på saken om «prosjekt Solskjær». I stedet stoppet han først opp for å kikke på intervjuet med kvinnelagets nye norske keeper, Aurora Mikalsen.

Men det handlet mest om akademiet – og sakene om det kommer altså senere på united.no og i medlemsbladet.

– Nicky Butt sa at han ikke hadde noen problemer med å være ærlig når han møtte foreldrene til unge talenter. Hvis potensialet var der så hadde han ingen problemer med å se foreldrene i øynene for å fortelle at dere har en sjanse – eller omvendt om det ikke var nok talent, sier Olsen.

Følg med for medlemssaker på united.no og i medlemsbladet United-Supporteren om dette temaet videre.

Ikke medlem? Bli medlem her fra bare 250 kroner per år – eller rettere sagt 68 øre dagen.

Powered by Labrador CMS