Van Persie-show i Amsterdam

Nederland fikk en luke på fem poeng ned til Ungarn og Romania fredag. Hollenderne kunne ta et enormt skritt om de klarte å slå Romania på hjemmebane.

Det gjorde de til de grader, og Nederland knuste Romania hele 4-0, med Robin van Persie som en viktig bidragsyter.

Allerede etter tolv minutter noterte United-spissen seg for en målgivende pasning da Van der Vaart sendte hjemmelaget i føringen med et velplassert skudd.

I andre omgang kom Arjen Robben rundt på kanten. Bayern-spilleren slo inn foran mål, og Robin van Persie headet på ballen over keeper på nydelig vis.

Snaut ti minutter senere, midtveis i andre omgang, ble Lens lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, og Mark Clattenburg dømte straffe. Den rumenske målvakten gikk feil vei, og Robin van Persie eksekverte straffesparket i mål.

Fire minutter før slutt ble Van Persie byttet ut til stående applaus på Amsterdam ArenA, og fra siden så han Jeremain Lens fastsette sluttresultatet til 4-0.

Nederland leder nå gruppen suverent med 18 poeng, syv poeng foran Ungarn. Seks av ti kamper er spilt, og nederlenderne har med andre ord allerede en fot i Brasil.

Se høydepunktene fra kampen her:

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/4E2YGQ-yIjc» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>