– Jeg er 100 % klar!

Robin van Persie erklærer seg skadefri foran VM-starten.

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske landslagskapteinen skapte både røre og dyp bekymring blant alle oransje da han haltet av banen etter første omgang i onsdagens oppkjøringskamp mot Wales i Amsterdam. Heldigvis ble det ganske snart klart at skaden ikke var så alvorlig som først fryktet. Ikke på langt nær.

Ifølge Reuters hadde han fått en liten føling med den samme lysken som har plaget ham i lengre tid, og dermed ble det besluttet å ta ham av.

– Men det var bare en sikkerhetsforanstaltning, for lysken begynte etter hvert å bli plagsom, forklarte Van Persie etter fredagens ankomst til Rio de Janeiro.

– Hvis det hadde vært snakk om plutselig smerte ville jeg ha blitt bekymret, men dette kan vi ikke en gang kalle en skade. I tillegg er jo åpningskampen (mot Spania i Salvador neste fredag) langt viktigere.

Også kneet er ok

Tidligere, under overfarten på vei til Brasil, opplyste RvP til fredagsutgaven av nederlandske De Telegraaf – også det ifølge Reuters, at kneet, som også har vært til plage for ham i vår, nå virker å være helt i orden:

– Jeg har ikke kjent noen smerter derfra siden jeg ble frisk, og det er nå flere uker siden, sa han lettet, og la til at han er i daglig trening for å bygge opp musklene på skadestedet.

 

Powered by Labrador CMS