Om Van Persie og Nederland

Sport Witness har sett nærmere på situasjonen rundt Robin van Persie i Nederland.

Publisert Sist oppdatert

United.no samarbeider med Sport Witness, nettsiden som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives i de ulike landene og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

– En nydelig utfordring

Av: Sport Witness

West Bromwich Albion v Manchester United - Premier League

Først handlet det om en krangel rundt en VM-bonus som Van Persie var ansvarlig for, og deretter ble det stilt spørsmål ved om Guus Hiddink burde valgt ham som kaptein. Arjen Robben sa at han ville elsket ansvaret, og en gammel krangel med Klaas Jan Huntelaar kom til overflaten igjen da Schalke-spilleren reagerte voldsomt da Van Persie skjøt i stedet for å sentre til en bedre plassert Huntelaar. Van Persies reaksjon – å be Huntelaar om å holde munn – var like voldsom.

Alt dette hadde ikke betydd så mye hvis Nederland vant fotballkamper, men det gjør de ikke….Landslaget er i ferd med å gå i oppløsning, og media leter etter syndebukker. Guus Hiddink har måttet tåle en masse kritikk, spesielt etter at Ajax’ Ronald de Boer sa at manageren ikke lenger holder mål, og at han er fra fortiden. Louis van Gaal klarte å samle nasjonen til tross for at han tidligere var en omdiskutert person, men Hiddink har ikke klart å leve opp til standaren United-manageren fikk på plass. Van Persie sier imidlertid at det ikke er Hiddinks feil.

Les flere saker hos Sport Witness her.

Ifølge De Telegraaf, ble Van Persie sitert på følgende:

– Under EM I 2012 så tapte vi tre strake kamper, og det tok tid å rette på det. Av og til tar det lang tid, og igjen står vi foran en lang og vanskelig jobb. Jeg ser det imidlertid som en fantastisk og nydelig utfordring. Jeg synes ikke det er rettferdig å peke på treneren. Van Gaal er Van Gaal. Hiddink er Hiddink, og tidligere har vi hatt Bert van Marwijk og Marco van Basten. De er alle ulike, men de er alle trenere…Er dette svart hvitt? Nei, for meg er dette hvitt og hvitt. De er alle fotballtrenere.

Van Persies plass i det nederlandske laget er også truet, siden han har tatt med seg den svake formen fra United til landslaget. Han må bli bedre begge steder. Hvis ikke vil det bli interessant å se hva både Van Gaal og Hiddink gjør.

Powered by Labrador CMS