Weghorst

Fikk mål annullert etter VAR-sjekk

Lørdag var det en rekke landskamper som involverte United-spillere, men slik var det ikke denne søndagen, hvor det egentlig bare var én relevant A-landskamp.

Det var Nederlands kamp mot Italia i UEFA Nations League, hvor de to landene kjempet om tredjeplassen.

Ikke den mest spennende kampen i verden, altså, og fra et United-ståsted ble det ikke mer interessant av at både Tyrell Malacia og Wout Weghorst startet på benken.

Nederland leverte en svært svak førsteomgang uten United-duoen, og Weghorst kom inn i pausen. Han var indirekte involvert i situasjonen hvor Nederland reduserte til 1-2, men Italia gikk raskt opp i en tomålsledelse igjen etter at Chiesa lurte Van Dijk.

Weghorst trodde at han hadde redusert da han satte ballen i mål i det 82. minutt, men VAR grep inn og annullerte målet for offside. Helt mot slutten kom reduseringen, men utligningen kom aldri, og dermed ble det tap for Ronald Koemans lag.

Malacia kom aldri på banen.

Nederland 2–3 (0-2) Italia

1: Kampen er i gang.

6: MÅL! Godt Italia-angrep, og Inters Federico Dimarco dunker ballen i mål.

20: MÅL! Italia dobler ledelsen. Davide Frattesi scorer sitt første landslagsmål etter slapt forsvarsspill fra Nederland.

Pause.

46: Andre omgang er i gang, og Nederland har gjort et trippelbytte. Malacia sitter fortsatt på benken, mens Wout Weghorst i likhet med Wijnaldum og Bergwijnhar kommet inn.

47: Stor sjanse for Gakpo, og Weghorst er misfornøyd med at han ikke fikk ballen fra Liverpool-spilleren.

68: MÅL! Steven Bergwijn reduserer for hjemmelaget. Weghorst ikke direkte involvert i målet, men indirekte involvert siden det var et innlegg på vei mot ham som en italiensk forsvarsspiller headet rett i beina på Bergwijn.

72: MÅL! Federico Chiesa dribler bort Van Dijk, og setter ballen i mål.

82: Weghorst setter ballen i mål etter at han plukket opp ballen da et frispark mistet litt momentum i muren, men det blir annullert for offside da det viser seg at ballen gikk via en Nederland-spiller i muren, og ikke en italiensk spiller, noe som gjør at Weghorst er i offside. Fortsatt 1-3.

89: MÅL! Wijnaldum reduserer for Nederland, og denne gangen er det ikke offside.

90+1: Det er lagt til ni (!) minutter, så dette er ikke over.

90+4: Weghorst involvert i en krangel med flere italienske forsvarsspillere, og han får også det gule kortet.