Avkledd og hjelpeløs Nani

KARAKTERBOK: Ingen stor kamp av United-spilleren.

Publisert Sist oppdatert

TYSKLAND – PORTUGAL

VM-kamp, gruppe G, i Salvador
4-0: Thomas Müller (str. 10, 45, 76), Mats Hummels (31)

United-spiller: Luis Nani, Portugal

terning2

Nani var også mannen som tok Portugals cornere, men fikk heller ikke på den måten viste hva han er god for.

I det 74. minuttet burde han også ha vært mannen bak en Portugal-straffe. Fra 25 meter smalt han til med rista – igjen – og Manuel Neuer måtte bokse. På returen kom Eder som ble taklet av en tysker – som overhode ikke var på ball, og dermed burde Portugal ha hatt en straffe.

terning2

Også verdt å merke seg det heller dårlige samspillet mellom han og Coentrao på det ene Portugal-angrepet. Ronaldo fintet av to tyskere før han slo ut bredt hvor Coentrao kom på løp. Real Madrid-spilleren sto klar til å ta imot ballen, men der kom en sprintende Nani i veien og kolliderte med ham, og ballen spratt ut til utspark. Vil på mange måter si det var Nani sin feil at angrepet mislykkes, mangel på kommunikasjon og Coentrao sto klart i en bedre posisjon. Klomsete og litt typisk Nani.

terning2

Hadde ellers ikke veldig mange defensive involveringer, men det var tydelig at manager Bento ikke hadde instruert United-vingen til å ta de store defensive oppgavene heller, det var det heller Velosos oppgave.

terning3

Ble flyttet inn som indreløper ved halvspilt kamp. Ricardo Costa kom inn og tok kantrollen til Nani på bekostning av Miguel Veloso, som førte til at Nani ble flyttet inn som venstre indreløper.

Hadde et fint løp etter en drøy time spilt da Joao Moutinho spilte seg fri på midten og så etter muligheter fremover på banen. Nani så rommet og stormet innover mot Tysklands 16-meter, og mottok ballen fra om lag 20 meter før han vendte seg opp og skjøt rett i blokka på en tysker.

Får plusspoeng for: Før pause kom han nærmere enn noen andre for Portugal da han tok frem sin velkjente rist og skjøt fra om lag 20 meter. Dessverre for Nani og Portugal gikk ballen like over.

Får minus for: Veldig dårlig utnyttet av Nani da han kom – med ball i bena og med Ronaldo motsatt – to mot to mot Tysklands forsvar. Like innenfor 16-meteren forsøkte han å trille ballen videre til Ronaldo, men en forferdelig pasning stoppet opp hele angrepet og tillot Tyskland å kontre.

terning2

Som så mange ganger i United-drakten de siste årene, fremsto han heller ikke i dag som noen stjerne for Portugal.

Verdt å merke seg: Tysklands Benedikt Höwedes, som til daglig spiller for Schalke 04, fikk rundjuling av Luis Nani da de møttes i Champions League våren 2011.

Helhetsinntrykk: Hva skal man si? Dårlig. Ble oftest sett på Portugals flanke (høyre i førsteomgang og venstre i andreomgang), sentralt og joggende dypt i banen da Tyskland angrep. Fikk aldri slått de avgjørende pasningene, men hadde likevel to distanseskudd som ikke var langt i fra å gå inn.

terning2

Han fikk ballen – som nevnt – av Moutinho idet klokka viste 68 minutter spilt, og kom alene med en Tyskland-forsvarer. Han nølte litt for lenge før han skjøt halvhjertet – og skuddet endte i blokka på en tysker som fikk klarert.

Selve kampen:

Nani og Portugal fikk seg en tidlig smell da da Pereira ga Tyskland et unødvendig straffespark allerede etter ti minutter – som mesterlig ble i mål av Müller. Tyskland så ti ganger hvassere ut enn de rødkledde, og da Portugal slapp inn et mål og fikk en mann utvist i løpet av fem minutter så det så godt som kjørt ut for Paulo Bentos mannskap.

Mesterskaps-Müller gjorde 3-0 før pause, og de rødkledde som løp inn til pause skulle nok heller ønsket at de slapp å løpe ut igjen.

Andreomgangen gikk vesentlig mye roligere for seg for tyskerne som mest sannsynlig hadde blitt instruert av sjef Joachim Löw om å sikre seieren og hvile seg til neste gruppespillskamp. Men likevel, sto Thomas Müller for VMs første hat-trick idet klokka viste 77 minutter spilt, og ydmykelsen var et faktum for Nani & co.

Hva nå?

Ghana møter USA i natt. To overkommelige motstandere for Portugal. Uavhengig av hvordan det ender i den kampen, bør Portugal slå både USA – som de møter 23. juni – og Ghana som de møter 26. juni. Men ingenting bør tas forgitt, det er to brukbare lag begge to, som fort kan sette en stopper for Nani & co.

23. juni, klokken 24.00 norsk tid skal Portugal i aksjon mot USA, og Nani blir etter det meste å dømme også å finne i startoppstillingen da.

 

Powered by Labrador CMS