Kaptein og målscorer

Nani kom på scoringslisten med kapteinsbindet på armen i tirsdagens kamp.

Det skulle mye til for at Portugal skulle stjele førsteplassen i gruppe F fra Russland. Før kampen hadde russerne en luke på tre poeng ned til Portugal, og de færreste regnet med at Russland skulle gå på en smell i Aserbajdsjan.

At Portugal skulle slå Luxembourg hjemme virket imidlertid som en komfortabel oppgave, selv med Cristiano Ronaldo ute med karantene.

I fraværet av Portugals store stjerne og Bruno Alves, var det Nani som fikk kapteinsbindet på armen.

Om Luxembourgs oppgave virket vanskelig før kampen, ble den ikke noe enklere da Aurélien Joachim ble sendt av banen etter 28 minutter. To minutter senere gjorde Silvestre Varela situasjonen enda verre for bortelaget da han sendte hjemmelaget i føringen.

Seks minutter senere var det Nani sin tur til å komme på scoringslisten, etter vakkert forarbeid fra João Moutinho:

I andre omgang fastsatte Hélder Postiga sluttresultatet til 3-0 med sin scoring elleve minutter før slutt.

Russland ledet 1-0 gjennom hele kampen mot Aserbajdsjan, men fikk hjertet litt i halsen da hjemmelaget utlignet i siste spilleminutt. Russerne slapp med skrekken og vant gruppe F, ett poeng foran Portugal som må gjennom play-off.