Møt stemmen på MUTV

United.no har intervjuet MUTV-kommentator Stewart Gardner.

Publisert Sist oppdatert
mutv-logo

Gardner er «stemmen på MUTV» for de av dere som følger Uniteds TV-kanal via TV 2 Sumo eller har sett den under besøk i England.

Han er klar på at han har drømmejobben.

– Ja, jeg har hatt denne jobben siden 2007. Jeg får se alle kampene, se verden, og ja, jeg vet jeg er heldig. Jeg vet også at det kan ta slutt. Derfor setter jeg enormt stor pris på det. Det er jo millioner av mennesker som gjerne skulle hatt denne jobben.

– Hvilket forhold hadde du til United da du vokste opp?

– Jeg er fra Bristol-området, og holdt med Bristol City da jeg var liten. Jeg klarer imidlertid ikke å se at det er et problem for denne jobben. Det ligger ikke akkurat an til at United jevnlig skal møte Bristol City videre.

– Jeg har imidlertid fulgt United siden 1999/2000-sesongen, og er tett på klubben nå. Sønnen min er en stor United-fan, og jeg har lært å kjenne mange mennesker her. Derfor elsker jeg United.

Her kan du bestille MUTV via TV2 Sumo.

– Men sjekker du Bristol City eller Uniteds resultater først når du blir gammel?

Ferguson feirer Uniteds 20. seriemesterskap.
Ferguson feirer Uniteds 20. seriemesterskap.

– Uniteds. Garantert.

– Noen gode Sir Alex-historier?

– Det er vanskelig å velge en, men det spesielle med ham er alt det folk ikke ser. De så bare pressekonferansene og at han kjeftet på sidelinja. Men det er hvordan han oppførte seg med alle i klubben, støtteapparatet, de i resepsjonen og kantina. Han er briljant med mennesker. Kjenner alle. Vet alles navn. Av og til når man var på Carrington så kunne man høre noen som sang opera, og når man kikket nærmere etter så var det ham. Et geni som manager, men også et fantastisk menneske. Det er det jeg vil huske – hvordan han var som menneske når det ikke var kameraer til stede.

– Hva er United-høydepunktet ditt?

– Jeg har vært heldig nok til å få kommentere tre Europacup-finaler og fire ligatitler. Håpet er å få oppleve flere, selv om det skal sies at det ikke var så moro å kommentere de to finalene vi tapte.

– Har du gjort mange feil?

– Jeg hater å gjøre feil, men feil kan skje hele tiden. Jeg husker jeg en gang sa at Evra var vist ut, men han var ikke det. Jeg var sikker på at han fikk et nytt gult, men nei, det gjorde han ikke.

gardnercrerand2
GARDNER OG CRERAND: Gutta bak mikrofonene.

– Ellers har jeg jo Paddy Crerand med meg. Han gjør alltid noen feil, sier Gardner og gliser til Crerand som sitter ved siden av og lytter.

– En morsom ting med Paddy er at han alltid skriver ned navnet på motspillerne fonetisk – altså slik de uttales. Så å se hans ark med lagoppstillinger er alltid fantastisk…

– En annen gang, mot Reading i fjor, skjøt Van Persie utenfor. Da skrek Paddy inn i mikrofonen «Det er fu****s mil utenfor»….Da tenker man at man er glad for at man ikke er live, og at det kan være mulig å redigere det.

– Paddy er kjent for å si hva han mener. Later han bare som om han er så tøff?

– Nei. Han er fullstendig helrød. Og ja, han ser alt fra Uniteds side, men da spør jeg – hvorfor ser du MUTV hvis du ikke ønsker subjektiv kommentering?

– Og beste intervjuobjekt?

– Jeg likte Roy Keane veldig godt. Han kunne stirre deg i senk, men var fantastisk å intervjue og sa aldri nei til enkelte spørsmål. Enten så svarte han eller så svarte han ikke. Patrice Evra er også morsom og lidenskapelig og Giggs er også veldig bra. Noen av gutta er ikke like glad i media, men sånn er det bare.

– Noen skandinaviske  historier?

– Dette er vel kjedelig, men dere snakker så bra engelsk. Det gjør det enkelt for oss. Som Henrik Larsson og Ole Gunnar Solskjær. Så må jeg også nevne Anders Lindegaard. Han er vel kanskje den største United-supporteren i hele verden. I alle fall den mest fanatiske.

Her kan du bestille MUTV via TV2 Sumo.

Powered by Labrador CMS