– Håper og tror på poeng

Stoke-fansen er nøkternt optimistiske foran lørdagens kamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Men uansett om deres våte helgedrøm skulle gå i oppfyllelse eller e,i mener Morten Tveter, redaktør i Potters News, norske Stoke-supporteres medlemsblad, at Manchester United vil trone øverst på Premier League-tabellen ved sesongslutt.

– God følelse

Som alle andre Stoke- og for den saks skyld United-fans, ser Tveter med spenning og forventning frem til det øyeblikk dommer Anthony Taylor setter fløyten til munnen og blåser igang lørdagens oppgjør. Pottemakeren avslører at han til og med har en bra følelse, og tror laget hans har noe å fare med denne gangen. Det har ikke alltid vært tilfelle når de to klubbene har møttes på Old Trafford. Faktisk har ikke Stoke tatt poeng her siden 13. desember 1980 (2-2), og vi må ytterligere fem og et halv år tilbake i tid for å finne sist gang de dro hjem med hele poengpotten. Den gang, den 21. april 1976, ble United senket med 1-0. Hvorvidt dette resulatet var foranledningen, aner vi ikke, men Dronning Elizabeths eneste datter, Prinsesse Anne, ramlet i alle fall av hesten samme dag.

– Må gripe sjansene

Men nok om det. Vi var så vidt inne på at Stoke-supporter Morten Tveter har en bra følelse foran helgens kamp, og det skal han nå få lov til å utdype nærmere:

– Joda, jeg håper på ett poeng, men det blir selvfølgelig veldig vanskelig. Stoke er godt organisert defensivt og er muligens laget i Premier League med aller best arbeidsmoral, så litt av løsningen for å ta poeng ligger nok der. I tillegg må vi være dødelig effektive på de få sjansene vi får, og i tillegg ha litt flaks. Dødballer har jo lenge vært Stokes fremste våpen og det er nok her sjansen for å score ligger. Samtidig har vi etterhvert fått inn noen spillere som faktisk kan spille fotball også, så laget har blitt betydelig styrket i spill langs bakken denne sesongen.

Noe eller noen du frykter spesielt hos hjemmelaget?

Manchester United er jo kvalitet tvers igjennom, så jeg er fristet til å svare hele laget, men kombinasjonen Rooney/Van Persie er jo åpenbart en giftig spissduo som kan score fra alle mulige, og umulige, vinkler. Personlig har jeg alltid likt Paul Scholes. En fantastisk spiller som er arkitekten bak mye hos United. Jeg håper at han ikke spiller, eventuelt at vi greier å ta han ut av kampen.

Motsatt da, er det noe/noen du mener United må passe seg spesielt for?

Crouch holder engelsk landslagsklasse på gode dager, men han trenger hjelp. Hvis Adam og N`Zonzi sentralt, samt vingene Kightly og Walters, har dagen samtidig så kan de skape noen farlige sjanser selv mot Manchester United. Ellers så er det jo dødballer, selvfølgelig. Vi har mange store gutter som kan stange inn et mål eller to etter dødball.

Hva med Michael Owen? Hva synes du om å ha fått ham til Britannia, og tror du han har noe å tilføre? Blir han klar til lørdag, forresten?

Spennende signering for oss, men jeg må være ærlig å si at jeg ikke forventer stort. Han går på en «pay-as-you-play»-kontrakt, så det er en bra deal for begge parter. Om han bare kommer i kampform så kan han være bra for oss, det er helt klart. Owen vet jo definitivt hvor målet står og scorer jo nærmest på instinkt. Så langt har han bare hatt noen korte innhopp, og det uten å markere seg spesielt. Han var ute med skade i forrige kamp mot Liverpool, men skal visstnok være veldig ivrig på å bli klar til møtet mot United. Sjansen for at han starter er uansett liten, men kanskje et innhopp helt på slutten?

Hvor fornøyd er du med sesongen så langt?

Joda. Vi har møtt gode lag i åpningen og sanket brukbart med poeng. Defensivt er Stoke fortsatt knallgode og laget har også utviklet seg offensivt. Det blir spennende å se hvordan det går når vi etterhvert møter antatt svakere lag.

Tips for Topp 4?

Tja, det blir vel mye av det samme som de foregående årene. Sånn sett blir jo Premier League litt forutsigbar, men jeg tror nok på dette til slutt:

1.Manchester United 2.Chelsea 3.Manchester City 4.Tottenham

Og hvor tror du så at Stoke befinner seg ved sesongslutt?

Stoke bør være klare for å endelig å krype inn blant de 10 beste i PL nå. Jeg håper og tror at vi ender på en feiende flott 8. plass.

Helt til slutt, Morten – har du et resultattips til oss?

Jeg har aldri i hele mitt liv tippet at The Mighty Potters skal gå på et tap (og har selvfølgelig tapt noen kroner på det). Jeg gjør heller ikke noe unntak her. Jeg tipper 1-1. Det ville vært et meget bra resultat for oss, avslutter en hyggelig og meget kampklar Morten Tveter.

Har du lyst til å sjekke ut Stoke-supporternes hjemmeside, kan du klikke deg inn på www.stoke.no.

Les også:

Stoke-fansens intervju med united.no-redaktør Dag Langerød

Powered by Labrador CMS