Bombesikker på United-gull

En urolig Stoke-fan, Morten Tveter, er derimot ikke like overbevist om at det blir Premier League-fotball på Britannia neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Tveter, som er redaktør for Stoke-supporternes medlemsblad, Potter News, innrømmer at han er nervøs foran ligainnspurten.
Laget hans, som innledet sesongen så bra, har i de siste månedene beveget seg stadig nærmere stupet, og befinner seg i øyeblikket bare tre poeng over nedrykksstreken. Slikt blir det naturligvis svettebyger av.

Og at neste motstander heter Manchester United og leder ligaen med tolv poengs forsprang på neste klubb, gjør neppe saken bedre ..?

– Det er klart jeg er nervøs, men ikke så mye for akkurat denne kampen. Mer for den skrale formen laget har vist i 2013 og som har ført klubben ned i nedrykkssumpa. I den situasjonen Stoke er i nå så vil poeng i denne kampen være en ren bonus for oss. De kampene som følger etter denne derimot…Det er en prøvelse!

Hvilke forventninger har du egentlig til denne kampen, og hva frykter du mest fra Uniteds side?
Jeg forventer, eller kanskje rettere håper på, et Stoke-lag som finner tilbake til innsatsen og trøkket som var mye bedre på tampen av 2012. Det er mye som har gått galt i 2013, men etter mitt syn er den viktigste faktoren at intensiteten, som er så viktig i Stoke sitt spill, har falt betydelig de siste månedene. Det har gjort at vi har sluppet inn mange billige mål og nesten ikke skapt sjanser framover. Manchester United har jo en veldig sterk offensiv med fantastisk bra kvalitet på topp og er utrolig bra i kontringsspillet. Den eneste lille svakheten jeg finner er at forsvarsspillet kan være litt variabelt. Men spørsmålet på søndag blir jo om Stoke klarer å sette United-forsvaret under press. Det er ikke mye som taler for det pr. dato, men det er lov å håpe at det å møte den suverene serielederen foran et høylydt hjemmepublikum vil gi våre gutter en nødvendig vitamininnsprøytning.

Foran det omvendte møtet i høst hadde Stoke god kontakt med lag på øvre halvdel av tabellen. Selv mente du at det var realistisk å forvente en plass blant de ti beste. Så, hva har egentlig skjedd med pottemakerne denne sesongen?
Vel, vi begynte sesongen bra og spilte godt fram til jul. Jeg synes det er vanskelig å peke ut en spesiell faktor for hvorfor det har gått som det har gått, men flere av spillerne som spilte bra i begynnelsen av sesongen har nå klappa litt sammen i forhold til både prestasjoner og selvtillit. Det offensive spillet har vært begredelig og nærmest ikke-eksisterende, og det vanligvis så pottetette forsvaret har raknet. Vi har jo et lag på papiret som bør ligge rundt en 10. plass, og derfor er det skuffende at klubben ligger såpass langt nede som den gjør nå.

Kan det være at Tony Pulis har nådd grensen for hva han er i stand til å utrette med mannskapet sitt, og at det rett og slett er behov for en ny mann i sjefsstolen?

Stoke-manager Tony Pulis
Stoke-manager Tony Pulis

Ja, det skal jeg love deg er et brennhett diskusjonstema både i Stoke-on-Trent og blant de norske supporterne om dagen! Pulis har, etter mitt syn, gjort en fantastisk jobb for klubben, men flere og flere stiller seg tvilende til om han kan løfte den enda lengre. Jeg er selv i tvil, men mener han i hvertfall bør sitte ut sesongen og så får det evalueres da. Stoke Citys eier( Peter Coates ) og Tony Pulis er svært gode venner, begge er av "den gamle skolen" og er relativt sta og egenrådige. Begge to har også i årenes løp gitt uttrykk for at de er fornøyd hvis Stoke fornyer sin Premier League-status hver sesong, men mange supportere vil ha mer enn det. United opplevde vel noe av det samme med Ferguson de første årene han var i klubben. Mange supportere ville ha han sparket, men klubben beholdt han og vi vet jo alle hva den kontinuiteten har ført til. Jeg mener ikke at Stoke på død og liv skal beholde Pulis, men jeg tror det vil være lurt å sette seg ned i fred og ro og puste ut litt etter sesongen og gjennomgå det som har skjedd i 2013.

Hvor optimistisk ser du på muligheten til å redde plassen?
Jeg tror vi klarer det, men det kan fort bli på håret. To seire til og vi kan puste lettet ut, men ikke noe kommer rekende på en fjøl og det må jobbes knallhardt i de seks resterende kampene. Det ville vært for ille å rykke ned i år hvor klubben runder 150 år og jeg håper at spillere, manager og alle andre som er tilknyttet klubben tar ansvar og loser dette i havn. Det er jo en god del andre lag innblandet også, og det er ikke gitt at alle disse plutselig vil begynne å vinne masse kamper. Slik ståa er nå så tror jeg mest på at Reading, QPR og Sunderland rykker ned.

 

– Suverene mestere!

Er du bombesikker på at United ror ligamesterskapet i land?
Ja. De blir suverene mestere denne sesongen. Allikevel sitter jeg med en følelse av at Manchester United har enda mer å gå på. I de kampene jeg har sett så har de ikke akkurat knust motstanderen sønder og sammen, men de har en fantastisk evne til å avgjøre kamper til sin fordel og da gjerne gjennom enkeltmannsprestasjoner eller et utrolig bra angrepsspill. Jeg synes forøvrig Michael Carrick har vært meget god i de kampene jeg har sett og har blitt en virkelig bra spiller.

Klikk her dersom du lyst til å sjekke ut Stoke-supporternes hjemmeside, Stoke.no – Der vil du blant annet finne preview på søndagens storkamp på Britannia.

 

Powered by Labrador CMS