– De Gea burde vært håndtert bedre

Her er enda en smakebit fra vårt nyeste medlemsblad.

Publisert Sist oppdatert

Sesongens første medlemsblad er ferdigtrykket, og straks på vei fra posten og ut til dere medlemmer. De første av dere kan muligens få det fredag/lørdag, mens de aller fleste får det i løpet av neste uke. Alt avhengig av postgangen der du bor.

Før det gir vi deg noen smakebiter.

Langt intervju med Gary Neville:

– For ett år siden sa du at David de Gea var den eneste spilleren som hadde klart å holde et høyt nivå gjennom hele sesongen. Var det flere du var fornøyd med i 2014/15-sesongen?

– Det er ingen tvil om at De Ge har vært Uniteds beste spiller sett over ett de siste to sesongene. La det være helt klart: De Geas kontrakt-situasjon skulle aldri fått lov til å gå så langt som den har gjort, og burde vært håndtert bedre. Men til spørsmålet ditt; det har vært spillere som har gjort det meget bra i 2014/15-sesongen. Ashley Young var kanskje den største positive overraskelsen av alle. Jones og Smalling gjorde det også meget bra. Valencia gjorde det imponerende godt i en delvis ny posisjon. Mata og Fellaini gjorde store framskritt i forhold til sesongen før. Wayne Rooney har, når han spilt spiss, også spilt bra. Stort sett har det vært mange flere spillere med høyt nivå i 2014/15-sesongen enn sesongen før.

Men:

Det lange intervjuet med Gary Neville kommer kun til medlemmer. Er du ikke medlem kan du bli det her. Velger du å bli Premium medlem sørger vi for å sende bladet til deg uansett når du melder deg inn den nærmeste tiden. Blir du digitalt medlem kan du lese bladet fra PC/Pad senest mandag.

Paddy Crerands dagbok fra 1967/68

United-Supporteren er stolte av å by på noe helt nytt. Vi har snakket inngående med Uniteds tidligere midtbanespiller, frittalende Paddy Crerand, om den meget interessante 1967/68-sesongen, og etter godkjenning av Paddy har vi dramatisert alt i en dagbok. Dagboken vil presenteres i hvert nummer fremover, og det hele starter i US1. Stikkordene for første del er spytting, rasisme og et væpnet ran.

Ja, jeg spyttet på ham. Hva skulle jeg gjøre? Jeg kunne jo ikke slå siden Bill (Foulkes) holdt meg fast. Stoke-spiller Tony Allen er egentlig en kompis av meg, men taklingen var knallhard og han skjelte meg ut da vi kom oss på beina igjen. Da klikket det og derfor spyttet jeg. Dommeren så det ikke så jeg slapp unna rødt kort, men det var synlig på TV.  Jeg angret med en gang, men da var det for sent.

Søndag 14. mai:

Media er nådeløse. Stoke-kampen skulle være kampen vi feiret ligagullet vårt sammen med fansen, men nå er det kaos overalt. Gleder meg ikke til å møte Matt (Busby) mandag.

Mandag 15. mai:

Ikke den kuleste dagen. Matt (Busby) korsfestet meg for spyttingen. Han banner aldri. Han bruker ikke et eneste stygt ord, men likevel: Ingen kan få deg til å føle deg så liten som Matt gjør når han setter deg på plass.

Tirsdag 16. mai:

Skriver dette på flyet. Er på vei til USA. Deretter skal vi til New Zealand og Australia. Blir borte i sju uker. Mange kamper, men litt ferie også. Første gang vi reiser utenfor Europa på denne måten. Blir fantastisk å komme til steder jeg aldri før har besøkt, men Noreen (kona) er nok ikke like fornøyd. Sju uker er lenge. Heldigvis får hun svigermor på besøk fra Glasgow til å hjelpe med ungene. Patrick og Lorraine er jo bare 1 og 3 år gamle…

Men dette var altså bare de første linjene i en herlig historie. Fortsatt er vi bare kommet til 16. mai 1967. Vi følger hele 67/68-sesongen i United-Supporteren gjennom det kommende året. Det er bare å glede seg! Paddy leverer.

Men:

Dette kommer kun til medlemmer. Er du ikke medlem kan du bli det her. Velger du å bli Premium medlem sørger vi for å sende bladet til deg uansett når du melder deg inn den nærmeste tiden. Blir du digitalt medlem kan du lese bladet fra PC/Pad senest mandag.

Seks sider om Morgan Schneiderlin

– Å hente Morgan Schneiderlin vil vise seg å bli en gullkantet investering for Van Gaal og United.

(…)

– I Southampton var han selve limet i laget i flere sesonger. Sist sesong var det bare Chelsea (ett mål mindre) som slapp inn færre mål enn Southampton. Det skjedde til tross for at klubben hadde solgt forsvarsspillerne Luke Shaw til United, Dejan Lovren til Liverpool og Calum Chambers til Arsenal. Alle tre har hatt visse tilpasningsvansker i sine nye klubber, og jeg tror de savner Schneiderlin som ryddegutt foran seg. Du kan alltid stole på ham. Schneiderlin spiller så å si aldri en dårlig kamp, sier Claus Lundekvam til US.

Lundekvam kjenner Schneiderlin godt etter å ha holdt kontakten med gamleklubben de siste årene, og etter at midtbanespilleren faktisk debuterte i en av Lundekvams mest spesielle kamper for Southampton. Vi har også pratet med journalist Adam Leitch i Southamptons lokalavis, som forteller historien om hvordan Southampton gjorde Schneiderlin til en internasjonal stjerne.

Men:

Dette kommer kun til medlemmer. Er du ikke medlem kan du bli det her. Velger du å bli Premium medlem sørger vi for å sende bladet til deg uansett når du melder deg inn den nærmeste tiden. Blir du digitalt medlem kan du lese bladet fra PC/Pad senest mandag.

 

Powered by Labrador CMS