Van Gaal: – Vi kunne ikke si nei

BEKREFTET: Og Radamel Falcao sier det samme – han kunne ikke si nei til United.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Klokka 02.30 natt til tirsdag norsk tid var ventetiden omsider over. Da bekreftet United at Radamel Falcao er klar for klubben. I utgangspunktet er det snakk om et sesonglangt lån, med opsjon på kjøp.

Falcao sier dette om overgangen til The Independent:

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse – å få spille i en av de aller største klubbene.  Jeg har alltid drømt om det, og å vinne mange trofeer. Det er en sjanse man kun får en gang i livet, og man kan ikke si nei til det. Jeg er en stor fan av engelsk fotball, og ser på så ofte jeg kan. Nå får jeg også spille der.

Han bekreftet senere på sin egen twitter-konto at han blir Uniteds nye nummer 9.

Til manutd.com sier han følgende:

– Jeg er lykkelig over å komme til United på lån. United er den største klubben i verden, og veldig innstilt på å komme tilbake til toppen. Jeg ser frem til å jobbe med Louis van Gaal og bidra til klubbens suksess i det som er en spennende tid i klubbens historie.

Louis van Gaal var også fornøyd.

– Jeg er strålende fornøyd med dette lånet. Han er en av de beste målscorerne ionnen fotballen. Statistikken hans taler for seg selv, og når en spiller av det kaliberet blir tilgjengelig så er det ikke en mulighet man kan si nei til.

Dermed er Radamel Falcao – spissen som for bare et drøyt år siden av mange ble rangert som verdens beste – klar til hjemmekampen mot QPR etter landslagspausen.

Stygg skade

Men selv om han leverte fantastisk i Atletico Madrid, så fortsatt ikke oppturen helt på samme måte i Monaco under fjoråret. En stygg skade i januar satte ham blant annet utenfor for resten av sesongen og VM-sluttspillet, men han har returnert med tre mål på fire kamper for Monaco de siste ukene. Først scoret han da Monaco slo Arsenal 1-0 på Emirates like før seriestart. Deretter fortsatte det med to mål på tre kamper, hvor av to bare varte i en halvtime, mens den siste varte i en time, i Ligue 1. Nå er han imidlertid klar for United.

Avtalen skal ifølge The Independent ha kostet United 19 millioner pund, selv om United nok betaler en lønn som er nærmere den Rooney og Van Persie har, enn den spissen hadde i Monaco.

Debuterte som 13-åring

Karrieren startet i Colombia da han bare 13 år gammel debuterte i 2. divisjon. Det ble lagt merke til over store deler av verden, og River Plate gjorde alvor av sin interesse så fort han ble 19.

I løpet av fire sesonger i River scoret han gradvis mer, og 23 år gammel gikk ferden til Europa og Porto. Der ble han raskt den nye skytterkongen, med henholdsvis 25 mål på 28 kamper og 16 mål på 22 kamper i sine to sesonger der.  Det fikk Atletico Madrid til å grave dypt i lommeboka, men med stor suksess. Falcao fortsatte med mål også i La Liga, og scoret til sammen 52 mål på 68 seriekamper der. Da slo Monaco til, hvor det altså ble 11 mål på 20 seriekamper, men med en stygg skade inkludert midt i sesongen.

Falcaos overgangssummer har økt fra 500.000 dollar da han gikk til River, til fire millioner euro til Porto, til 40 millioner euro (+ 10 mill. i klausuler) i Atletico, noe som gjorde ham til den dyreste i Atleticos historie, før overgangssummen altså ble 60 millioner euro da han dro til Monaco i fjor sommer.

Han har vunnet trofeer i Argentina, Portugal og Spania, og knuste nesten på egen hånd Chelsea i den europeiske supercupfinalen i 2012, da han scoret tre av målene i en 4-1-seier.

Han vant ingenting i Monaco, men la oss håpe han kommer tilbake på vinnersporet i United.

Powered by Labrador CMS