Derfor får United kjøpe Falcao

Den colombianske superspissen forlater et gigantprosjekt i trøbbel og en by uten fotball-kultur.

Publisert Sist oppdatert

De skulle bli Europas nye storlag. Først skulle de bli det nye Paris St. Germain i Frankrike. Så skulle Monaco erobre Europa.

Den russiske eieren Dmitry Rybolovlev brukte fjorårssommeren til å hente Falcao, James Rodriguez og Joao Moutinho for til sammen 130 millioner euro. Del 1 i gigantprosjektet var i gang, og med superstjernene på plass tok de også en pen 2. plass i Ligue 1 – ni poeng bak suverene Paris.

Så ble det imidlertid helstopp for satsingen.

Først forsvant VM-helten James Rodriguez til Real Madrid og nå forsvinner Falcao trolig til United.

Med få timer igjen av overgangsvinduet er ingen av dem heller erstattet.

– Nå er de knapt en kandidat til topp-3, sier Arilas Berg Ould-Saada fra franskfotball.com til united.no.

Du kan følge Arilas Berg Ould-Saada på twitter her eller fransk fotball via franskfotball.com.

Satsingen ikke bærbar

Ifrølge Ould-Saada så ender Falcao i United grunnet en kombinasjon av at franskmennene har forstått at gigantprosjektet ikke var levedyktig samtidig med at klubben ble for liten for Falcao selv.

– Samtidig har presidenten Rybolovlev vært gjennom tidenes dyreste skillsmisseoppgjør, legger han til.

Det hårete skilsmisseoppgjøret kostet Monaco-eieren 2,7 milliarder pund, men faktum er at Monaco som by heller ikke eier fotballkultur. Da laget spilte 1-1 hjemme mot Lille i helga var det 9.345 til stede. I forrige hjemmekamp, den franske serieåpningen, fant bare 13.960 veien til Stadium Louis II.

Det er langt unna det Falcao var vant til fra Madrid eller det han kan få på Old Trafford.

falcao56
PÅ TENNISKAMP: Falcao med partner i mai.

Og foran cirka 9.000 tok alt så en dramatisk vending i helga.

Ould-Saada forklarer:

– Før helgas hjemmekamp mot Lille stod han oppført på dommerkortet, men da lagene kom ut på banen for å varme opp dukket han opp på motsatt side av banen i dress. Han snakket i telefonen. Så snakket han med sportsdirektøren, ble tatt ut og så resten av kampen fra tribuneplass med agenten. En halvtime etter kampslutt dukket han så opp igjen, fortsatt med mobilen limt til øret.

Kanskje skjønte spissen allerede da at United ville bli hans neste stopp.

Har høstet kritikk

Falcao har også blitt kritisert for prestasjonene sine i Frankrike, selv om målene har kommet jevnlig. Han scoret ni mål på 17 kamper før sin stygge kneskade i januar, og har scoret to mål (én straffe) på henholdsvis 32, 29 og 68 minutter med spill for Monaco i de tre seriekampene han fikk i Ligue 1 i august. I generalprøven før sesongen senket han også Arsenal på Emirates, da Monaco vant 1-0 der, etter at skaden satte ham utenfor i sommerens fotball-VM.

– Men kritikken har like mye gått på hvor mye han har klart å påvirke spillet utenom målene, sier Ould-Sadaa videre.

– Han begynte egentlig veldig sterkt forrige sesong, men forutenom målene så var han usynlig. Selv om det ble 11 mål på 20 seriekamper så har han stort sett vært skuffende, og jeg mener at han heller ikke var på sitt beste i den siste halve sesongen i Atletico Madrid. I så fall er det en stund siden han har vist seg fra sin beste side.

– Personlig er jeg litt skeptisk til overgangen. Han er i alle fall ikke verdens beste spiss lenger, og jeg er usikker på om han kan bli den han var. En kneskade kan jo gå ut over tempoet, rykket og eksplosiviteten, selv om det skal sies at han fortsatt er like smart og fortsatt har den samme målteften.

– Når Falcao nå ikke lenger ville være der og Monaco innså at prosjektet er i ferd med å falle sammen så kan det nok hende de erkjenner at spilleren er 28 år gammel, har vært skadet lenge og en meget høy lønn. Klubben så kanskje ikke nytten i forhold til kostnaden, sier Ould-Saada.

Men det gjør tydeligvis Louis van Gaal og United.

La oss håpe det blir en suksess.

Du kan følge Arilas Berg Ould-Saada på twitter her eller fransk fotball via franskfotball.com.

Lurer du på mer om Monacos situasjon per nå? Da kan vi anbefale denne fra franskfotball.com.

Powered by Labrador CMS