Mitt lag mot: PSV

Vi trenger ikke å bruke Martial fra start i denne, skriver ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig Redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker før og/eller etter de fleste United-kamper.

Her er hans vurderinger før PSV-kampen.

Kort om forrige kamp:

Jeg synes vi vant fortjent. Jeg har registrert at en del mener vi hadde flaks, og at David de Gea reddet oss. Min påstand er heller at vi ledet fortjent til pause, og hadde så Jesse Lingard alene med keeper to ganger på stillingen 1-0. Memphis-målet og Lingards to sjanser var de tre største sjansene i kampen. Det mener jeg er et klart argument for at vi var best.

Troy Deeney skjøt riktignok knallhardt fra 18 meter et par ganger, men skudd fra 18 meter må treffe ekstremt bra for å passere David de Gea. Ja, det var nervøse øyeblikk, det er det hver gang motstanderne lusker i og rundt 16-meteren vår, men den eneste virkelig store sjansen mot oss var den da vi ikke fikk klarert i eget felt, og et skudd gikk forbi flere spillere og spanjolen vår fikk slått til corner.

Totalt sett, mener jeg, så var det altså en fortjent seier.

Ander Herrera.
Ander Herrera.

De skadde:

Michael Carrick, Phil Jones og Ander Herrera er uaktuelle. Luke Shaw og Antonio Valencia er fortsatt langtidsskadet.

Pressekonferansen:

Her kan du lese hva Louis van Gaal sa tirsdag.

Vurderingene:

David de Gea står selvsagt i mål. Så kan han heller få en pause borte mot Wolfsburg i siste kamp – hvis United vinner mot PSV og da er klare for avansement – selv om det da også må tas en vurdering på hva man mener det er å tjene på å vinne gruppen kontra det å bli nummer to. Som alle vet blir jo gruppevinnerne trukket mot gruppetoerne i 8. delsfinalene.

Jeg ville sterkt vurdert å gi Matteo Darmian sjansen på høyrebacken. Han spilte begge Italias landskamper i landslagspausen, men har ikke spilt for United siden 31. oktober. Jeg forventer også en kamp hvor United kommer til å dominere stort mesteparten av tiden, så et bytte burde være aktuelt. Argumentet mot kan selvsagt være at Ashley Young trenger hver kamp han kan få i rollen for å få erfaring – hvis han er tiltenkt høyreback-rollen over lengre tid nå. Jeg husker også at Darmian ikke var god i første kamp mot PSV.

Chris Smalling og Daley Blind blir midtstoppere, siden Phil Jones er ute, og Marcos Rojo går inn på venstrebacken. Jeg vet at Rojo kan variere i større grad enn Blind, men liker angrepsvilligheten hans. I alle fall slik den var rett før landslagspausen.

Det bør uansett være et mer enn god nok backfirer.

Siden dette handler om muligheten til et tidlig avansement er jeg også klar på at jeg ville fortsatt med Morgan Schneiderlin og Bastian Schweinsteiger. Michael Carrick er ute, og da er franskmannen og tyskeren våre to beste kort. Derfor bør de brukes også i denne. United har spillefri neste midtuke, så de får heller hvile litt da.

Lengst frem er jeg mer usikker.

Jeg forventer altså stor United-dominans, og man kommer ikke unna at Juan Matas kvaliteter til å gjøre smarte løp og åpne rom for medspillerne er større enn hos de fleste andre i troppen.

Samtidig føler jeg vel egentlig at Jesse Lingard MÅ få fortsette på laget, men som kant.

Jeg mener også at Memphis Depay viste fremskritt mot Watford, og han kommer til å være ekstremt motivert mot PSV. Nederlenderne vil også ha respekt for ham. Da ser jeg denne som en mulighet til å gi ham enda mer selvtillit.

Samtidig er Anthony Martial frisk igjen, og han er selvsagt blant våre 11 beste hvis vi skal stille toppet.

Mitt valg ville likevel blitt å hvile franskmannen til denne. Han fikk en smell i landskampen mot England. Det var en grunn til at han stod over mot Watford, og han har spilt veldig mye etter at han kom til Manchester. Jeg tror også PSV-kampen vinnes uten ham. Derfor kan han få hvile frem til lørdag for min del – eller eventuelt få rollen som superinnbytter.

Mulige endringer:

Jeg ble imidlertid ikke overrasket om Ashley Young starter i stedet for Darmian eller om Martial kommer inn på laget, mens Memphis ender tilbake på benken. Jeg blir overrasket om Fellaini brukes fra start. Han kan ikke ha fått trent mye i det siste på grunn av skaden sin, og har jo uansett ikke vært fast på laget. Han blir mer et alternativ hvis en av gutta på midten går tomme.

Powered by Labrador CMS