Mitt lag mot: Leicester

Ansvarlig redaktør om hvilke 11 han ville valgt og hvem han tror Van Gaal velger lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker rundt laguttaket i forbindelse med de fleste United-kamper. Her er hans tanker før Leicester-kampen, mest ment som et utgangspunkt for diskusjon.

Mine 11

Av og til er det enkle det beste, heter det i Rema-reklamen, og jeg står på at det er det også for Louis van Gaal lørdag. Vi leverte en meget god første time borte mot nettopp Leicester i høst, og kan faktisk lett stille på samme måte – bare enda sterkere – lørdag.

Utgangspunktet er det 4-3-3-liknende systemet vi brukte i høst mot samme lag, da Louis van Gaal sendte utpå følgende 11er:

De Gea – Rafael, Evans, Blackett, Rojo – Blind, Herrera, Di Maria – Rooney, Falcao, Van Persie

Slik jeg ser det kan vi gjøre tre endringer i backrekka som gjør oss sterkere, og beholde de seks fremste spillerne.

Endringene blir som følger:

Manchester United Team Group Photocall

På venstrebacken kommer Luke Shaw inn. Han er klart best som back, vanskelig å passere og villig offensivt, selv om det bare er å erkjenne at det ikke er han vi ønsker som innleggsfot på venstrekanten. Som ren back skal det imidlertid være muligheter for samspill med andre mer offensive spillere. Det er som ren back Shaw må dyrkes.

Michael Carricks skade gjorde laguttaket på defensiv midtbane enkelt, men dere som har lest denne spalten tidligere har sett at jeg tidligere også gjerne skulle testet Daley Blinds klokskap i stedet for Carricks sentralt i banen. Spesielt når Carricks form ikke har vært like god de siste ukene.

Adnan Januzaj 11

Rafael velges fordi jeg så inderlig skulle ønske han fikk sjansen igjen. Nei, han er ikke feilfri, men på sitt beste er han på høyt, høyt nivå. Det er heller ikke slik at alternativet, Antonio Valencia, er strålende hver uke, heller.

Mitt lag blir derfor: De Gea – Rafael, Jones, Rojo, Shaw – Blind, Herrera, Di Maria – Rooney – Van Persie, Falcao.

Men blir det dette laget?

Tvilsomt.

Louis van Gaals vurderinger

Jøss, vi skal faktisk spille med fire. Han har skiftet mening, og bekreftet dette fredag.

Så kan vi bare håpe at det gir bedre uttelling slik at det også er med firebackslinje fremtiden vår ligger.

Likevel blir det nok noen endringer fra mitt lag.

Manchester United Team Group Photocall

Ander Herrera nyter heller ikke tillit hos Van Gaal, og det betyr fort  Marouane Fellaini fra start. Fellaini hadde et godt innhopp mot QPR,  og har også flere gode kamper i en treer på midten. Men gir han Fellaini tillit, så må det gå utover andre.

Daley Blind er jo trolig bankers i den sentrale midtbanerollen Michael Carricks skadefravær.

Da er det fire plasser igjen å fordele.

Wayne Rooney og Angel Di Maria er også sikret plass fra start, noe som betyr at det er to plasser igjen å fordele på Juan Mata, Adnan Januzaj, Robin van Persie og Radamel Falcao (og eventuelt James Wilson). All erfaring tilsier at Van Persie foretrekkes fremfor Falcao, og Januzaj har fått liten tillit i serien. Han har faktisk bare spilt 28 minuter med Premier League-fotball på nesten tre måneder, selv om han som nevnt var en av de minst dårlige mot Cambridge sist. Ingen av de nevnte har egentlig overbevist. Skal man bruke ren logikk blir det derfor Falcao, Januzaj og nevnte Herrera som vrakes.

Det skal imidlertid sies at hvis Van Gaal gjør som jeg nå er inne på, så har han lyktes med et slikt uttak før.

United slo Hull 3-0 med nettopp Fellaini, Mata, Rooney, Di Maria og Van Persie som fem av de seks mest offensive spillerne. Carrick spilte i den kampen, men er nå ute med skade.

Forsøket med Ángel Di María som midtspiss fungerte imidlertid såpass dårlig at jeg nesten ikke kan forstå at det vil prøves igjen i en kamp vi trolig vil ha et stort overtak i ballbesittelse i, og Leicester vil ligge lavt. En fri fremskutt rolle bør imidlertid kunne fungere. Han har i alle fall spilt det mye for Argentina, og hadde sin kanskje beste kamp siden VM i nettopp en slik rolle da Argentina knuste Tyskland i en treningskamp etter VM.

young

Det mest spennende blir komponeringen av midtbanen, da vi må kunne anta at slik United forsøker seg mot Leicester fort blir slik de vil forsøke seg i flere av de neste kampene. Da tenker jeg på valg eller ikke valg av naturlige kantspillere, altså om vi kommer i noe som likner mer på 4-4-2 (4-3-1-2), 4-3-3 eller hva.

De 11 jeg tror Van Gaal velger: De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Shaw – Fellaini, Blind, Mata  – Rooney, Van Persie, Di Maria

Hva sier dere? Helt på vidda eller i nærheten?

Powered by Labrador CMS