kalnesss

– Tenk hvilket samarbeid Bruno og «Braut’en» kunne etablert

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

Petter Kalnes, Sarpsborg Arbeiderblad

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Den heftigste hadde vært Erling Braut Haaland. Fordi han er Europas heteste unggutt – og slike spillere skal United ha. Tenk hvilket samarbeid Bruno og «Braut’en» kunne etablert!

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Jeg mener man må styrke seg sentralt i forsvaret. Lindelöf spiller strålende kamper, men er også stadig innblandet i situasjoner som skaper trøbbel i eget straffefelt. Solskjær trenger en makker til Maguire som er enda bedre enn svensken – noe som også gjør at lagkaptein Harry kan få hvile innimellom.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

Jeg faller ned på Henderson, rett og slett fordi han har framtiden foran seg. De Gea har vært fantastisk for oss i mange år, og har også vist denne sesongen at han i høyeste grad fortsatt duger. Men Henderson har bevist at han er kapabel til å stå i United-buret i lang tid framover.

4. Hvem har vært Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Mange har vært gode; Bruno, selvfølgelig, Cavani, Rashford, Shaw. Men de to jeg mener kanskje betyr aller mest for balansen og stabiliteten i laget rent fotballfaglig er Fred og Maguire. Ikke de mest «sexy» spillertypene, men utrolig viktige. Jeg faller ned på Maguire, selv om jeg ikke tror at han kommer høyt på en slik kåring.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

United må få inn spillere som enten går inn og hever laget eller er på samme nivå som de man stoler mest på i dag. Da vil man oppleve at kvaliteten ikke synker så mye som det tidvis gjør nå ved rullering. En spiller i hvert ledd i sentrallinja – stopper, sentral midtbane, spiss – bør prioriteres.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Jeg er ikke bare fornøyd, jeg er strålende fornøyd! Og imponert.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

Han har først og fremst fått tilbake troen på at vi kan vinne noe, og at vi er verdens største klubb, ikke bare på grunn av gamle meritter, Sir Matt og Sir Alex. Solskjær spiller på «United-følelsene» og historien når han bygger opp klubben, men han er samtidig framtidsrettet nok til å ruste oss for framtiden.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Jeg tror dette er folk med nok ballast og fotballfaglig tyngde til å utfylle Solskjær på en god måte.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Han har taklet det på en imponerende måte. Selv da han ble «kastet under bussen» av eierne da Superliga-ryktene sprakk, svarte han med verdighet og med respekt for klubb, fans, men også for sin arbeidsgiver og eierne. Han har vært i en meget vanskelig situasjon – skikkelig «mellom barken og veden» – men har hele tiden vist at han er en «United-mann» og skjønner fansens frustrasjon og fortvilelse.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

Hjertet sier neste sesong. Hodet sier at vi må treffe på sommeren overgangsmarkedet, være med i toppen og stabilisere oss helt der oppe neste sesong – og så vinner vi ligaen våren 2024.

Powered by Labrador CMS