henriksen

– Solskjær lar seg sjelden lokke til tabloide overskrifter

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

Vidar Henriksen, Fredriksstad Blad

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Jadon Sancho. En kvalitetsspiller som tross sin unge alder har levert høy klasse allerede for et Borussia Dortmund i Europa-toppen. Har også fått lovnader om at han kan gå til sommeren.

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Mener United bør forsterke defensivt. Mangler backup i det bakre ledd. Er godt forspent sentralt og offensivt.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

Her er jeg i tvil. David de Gea er, til tross for at han har passert 30 år, på ingen måte noe andrevalg som sisteskanse. Dean Henderson får godkjent, men fortsatt vil jeg foretrekke å ha spanjolen med sin rutine mellom stengene.

4. Hvem har vært Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Et enkelt valg. Ingen over – ingen ved siden. Bruno Fernandes. Solskjærs beste signering. Tross et knalltøft kampprogram har portugiseren levert varene på øverste hylle. Briljant. En spiller som nærmest kan snu en match på egen hånd. På vei til få Cantona-status, men har litt igjen.

Manchester United v Liverpool - Premier League
POPULÆR: Vidar Henriksen mener Bruno Fernandes er på vei til Cantona-status.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

Styrk stallen defensivt. I tillegg er det altfor få alternativer når de beste er ute med skade eller karantene. Ser du på bredden i troppen er det også altfor tynt. City kan mønstre to ellevere. Uniteds nest beste oppstilling er ikke i nærheten kvalitetsmessig.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Solskjær har absolutt innfridd i en jobb der det er skyhøye forventninger. Er i ferd med å bygge et lag, men er avhengig av å treffe rett på sommerens transfervindu.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

Først og fremst at han har gitt flere unggutter sjanser. Selv om de har feilet, så har han ikke mistet troen på at de vil lykkes. Har stor status hos fansen. Selv om det vil ta mange år før han får tribuneseksjon oppkalt etter seg. Dit er veien lang.

UNGDOMMELIG TANKEGANG: Ole Gunnar Solskjær får ros for å slippe til ungguttene.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Har altfor lite opplysninger om hva som skjer på treningsfeltet, men kjemien virker utad å være en god kombo.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Solskjær er United-mann i hjertet og har full støtte i ryggen. Har sluppet unna de store negative overskriftene. Taktisk klok hver gang han uttaler seg til mediene og lar seg sjelden lokke til tabloide overskrifter.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

Slik Manchester City har fremstått under Pep, ja så virker det dessverre noen år unna. 2024 er et tips – men ville ikke satt feriepengene mine på det hos en bookmaker.

Powered by Labrador CMS