sigve

– Old Trafford er ingen læringsarena. De Gea eller ny keeper

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

Sigve Kvamme, TV 2

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Erling Braut Haaland. Perfekt United-spiss for de neste ti årene. Den samme desperasjonen etter å score som Van Nistelrooy hadde.

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Vanskelig, men så lenge Pogba ikke brukes der/funker der så sier jeg sentral midtbane. Liker McTominay, men har kommet til erkjennelsen at han og Fred ikke er gode nok. For høy feilprosent og for treg ballbehandling.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

Old Trafford er ikke en læringsarena, særlig ikke i en så utsatt posisjon som keeper. Henderson har misbrukt sjansen sin. De Gea eller ny keeper.

Manchester United v Burnley - Premier League
IKKE IMPONERT: TV 2s Sigve Kvamme mener Dean Henderson ikke har tatt vare på sjansene han har fått siden Old Trafford-returen.

4. Hvem har vært Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Umulig å komme utenom Bruno Fernandes. Nesten involvert i halvparten av Uniteds mål. Ofte avgjørende selv når han er svak. Shaw stor, Bruno størst.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

Hente midtstopper med tempo og duellkraft, en type som Tielemans/Rice på sentral midtbane og svært gjerne Sancho eller Grealish. Farvel til Van de Beek, Mata, Jones, Lingard, Tuanzebe, James, Martial.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Solskjær har gitt supporterne et lag å tro på igjen, og et lag som ikke lenger trenger griseflaks for å slå et topplag. Never say die-attituden er tilbake. Men bunnivået fortsatt altfor lavt. Terning 4/5.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

Opprydningsjobben som er gjort samtidig som han har løftet United sportslig, samt evnen til å håndtere intern og ekstern støy. Forholdet til spillergruppa virker utmerket.

Wolverhampton Wanderers v Manchester United - Premier League
TOMMEL OPP: Kvamme er fornøyd med opprydningsjobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i United.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Jeg er fortsatt ikke veldig imponert over Uniteds evne til å spille seg ut bakfra, evnen til å trygge inn en ledelse i sluttminuttene, eller evnen til å forsvare dødballer.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Inntrykket sett utenfra er forbilledlig. At enkelte spillerne våget å ytre sin mening på sosiale medier i en tidlig fase tror jeg også skjedde i forståelse med Solskjær.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

Solskjær virker ikke å stole tilstrekkelig på flere av spillerne utenfor den faste elleveren. Trenger flere av topp internasjonal klasse for å utfordre City/Chelsea. Får han det: senest tre år.

Powered by Labrador CMS