Sørumshagen

Lister opp fem ting United må gjøre i sommer

10 av 10 i vår enquête tror på Prosjekt Solskjær. Halvparten har Jadon Sancho øverst på ønskelisten, mens det er jevnt på spørsmålet om De Gea eller Henderson.

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

Øystein Sørumshagen, Tekstforfatter (ex-journalist i  Bygdeposten, Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad)

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Jadon Sancho. Unike ferdigheter, men også svært velutviklet evne til å ta riktige valg. Høyrekant, venstrekant og Bruno-vikar i én og samme spiller. Alder som forsvarer stor investering.

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Etter Sancho er defensiv midtbane og midtstopper viktigst for forsterkning av førsteellever. Solide backer for reell konkurranse. Og spissalternativ til Cavani.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

Dean Henderson. Mer offensiv enn De Gea. Synes forsvaret vårt generelt virker tryggere med han bak seg. Fortsatt mye å lære, men en sjanse vi bør ta.

4. Hvem har vært Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Luke Shaw. Levert på ekstremt høyt nivå i nesten hver kamp. Jevnere enn Bruno. Virker å ha full kontroll. Like viktig begge veier.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

1) Ny kontrakt Pogba. 2) Sancho inn. 3) Defensiv midtbanespiller inn. 4) Selge Lingard/De Gea, lytte til bud på Martial og Van de Beek med flere. 5) Rutinert keeper + back inn.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Ekstremt godt fornøyd. Har sett hvor han har villet fra dag én. Stadige fremskritt individuelt og kollektivt.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

Måten han leder klubben på. Med verdighet og dyp kunnskap om hvem vi er. Har gjort nesten alt riktig – og i riktig rekkefølge. Først kultur – så kvalitet.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Ærlig; vet ikke. Enda ærligere; forsiktig tvilende. Det er visse faser av spillet og kamphåndteringen hvor jeg tidvis stusser over at vi ikke har utviklet oss enda mer.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Totalt sett nærmest prikkfritt. Troverdig og klar i kommunikasjonen, diplomatisk, men med lett forståelige budskap til supporterne mellom linjene. Strålende løst.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

Har faktisk ingen klar formening. Kan være neste år – kan være om ti. Tror vi fortsetter den positive utviklingen, men aner ikke om det er nok.

Powered by Labrador CMS