knuds

– Den viktigste signeringen i sommer er ikke sportslig

Publisert Sist oppdatert

United-Supporteren har snakket med ti norske journalister som ikke dekker Manchester United til daglig i sitt yrke, men som alle har støttet United i en årrekke og fortsatt følger klubben og laget tett.

Vi laget en enquête med «ti kjappe» om dagens United og veien videre der beskjeden var å svare kort.

Øyvind Knutsen, P4

1. Hvilken spiller håper du mest på at United henter i sommer?

Jadon Sancho. Kreativ ballspiller som har alle kvaliteter som United har savnet offensivt. Solskjærs førstevalg i fjor, bør være det i sommer også.

2. I hvilke posisjoner er behovet for forsterkning størst? Tenk både på førsteellever og stall.

Jeg er litt bekymret for kvaliteten på den sentrale midtbanen. Matic sin alder, Fred sin ballhåndtering. Her trenger vi å forsterke.

3. Hvem bør være Uniteds førstekeeper når neste sesong starter?

Dean Henderson. Ser vel ut som det valget allerede er tatt. De Gea hadde helt sikkert gjort jobben i enda et par sesonger, men det er fremtidsrettet å velge Henderson. Gjør vi det ikke nå, risikerer vi at han forsvinner.

4. Hvem var Uniteds beste spiller i 2020/21-sesongen? 

Står mellom Fernandes, Shaw og Maguire. Lander på Maguire, som får ufortjent mye kritikk. Hadde en forferdelig vanskelig inngang på sesongen, men har levert både som forsvarssjef og kaptein for en spillergruppe som har savnet ledere.

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup 4th Round
SESONGBESTE: I sterk konkurranse med Bruno Fernandes og Luke Shaw kårer P4s Øyvind Knutsen Harry Maguire til foregående sesongs beste United-spiller.

5. Hva mener du United bør gjøre i sommer med hensyn til kjøp og salg for å være bedre rustet til å ta opp kampen med Manchester City og de andre topplagene?

På sikt trenger vi å forsterke med minst en spiller i alle tre ledd. Tror kanskje den viktigste signeringen i sommer likevel ikke er sportslig, men hvem som skal overta plassen etter Ed Woodward. Blir en nøkkelansettelse også med tanke på spillerkjøp.

6. Hvor fornøyd/misfornøyd er du med den utviklingen United har hatt siden Ole Gunnar Solskjær overtok som manager i desember 2018?

Solskjær har levert akkurat det vi kan forvente av han, og kanskje enda litt. Den sportslige utviklingen er udiskutabel. Samtidig har han tilsynelatende forvandlet miljøet på innsiden tilbake til det United skal være. Så får vi se hvor attraktiv han har gjort seg blant mulige spillerkjøp i sommer.

7. Hva er du mest fornøyd med av det Solskjær har fått til i løpet av to og et halvt år som manager?

At klubben på nytt er et attraktivt sted å være for unge spillere. Konkurransen om de største talentene er beinhard. Da må United være en klubb «alle» ønsker å spille for.

Solskjær
KAN SMILE: Knutsen gir Ole Gunnar Solskjær gode skussmål.

8. Har Solskjær bra nok sportslig støtteapparat med Mike Phelan, Michael Carrick og Kieran McKenna som sine nærmeste assistenter?

Det har jeg ingen forutsetninger for å mene noe om. Hvis Solskjær er fornøyd så stoler jeg på at han har kontroll på det.

9. Hvordan synes du Solskjær har håndtert de utenomsportslige utfordringene i april/mai med superliga, Woodward-avgang, demonstrasjoner mot eierne og supportere på treningsfeltet?

Her er manageren i Manchester United i en nærmest umulig skvis. Han kan ikke si hva han vil, når han vil. Synes han har håndtert det godt. Jeg tror de fleste supportere fint klarer å skille manageren og eierne her.

10. Når tror (ikke håper) du ligapokalen er tilbake på Old Trafford? Svar med hodet, ikke hjertet.

Vi er fortsatt i en slags gjenoppbyggingsfase og det er vanskeligere enn noen gang å innta toppen av engelsk fotball. Jeg tror det vil kreve enda et år eller to før vi for alvor kan utfordre om ligagullet. Jeg håper prosjektet får tillit lenge nok til å lykkes.

Powered by Labrador CMS