– Moyes’ skyld

Shakhtar Donetsk-manager Mircea Lucescu klandrer David Moyes for Uniteds svake sesonginnledning.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse tirsdag formiddag, sa ukrainernes rumenske sjef at det er Moyes’ stadige endringer i startelleveren som er årsaken til at de regjerende ligamesterne har kommet så skjevt ut i sesonginnledningen.
Han advarte også sin skotske kollega om at United kan forvente seg en heksegryte når de onsdag kveld løper ut på Donbass Arena i Donetsk.

Lucescu minnet også om at møtet med United blir hans 109. Champions League-kamp, i motsetning til Moyes som går til sin andre.
I de siste tre årene har Lucescu ledet sitt lag til seire over både Arsenal og Chelsea, og han er overhodet ikke fremmed for tanken på at han fort kan stå med en trippel mot engelsk motstand etter onsdagens kamp.

– Moyes trenger tid

Under pressekonferansen ga den erfarne 68-åringen uttrykk for at David Moyes har måttet betale prisen for å ha gjort for mange endringer i løpet av sin korte tid som sjef på Old Trafford.

– Nå kjenner vi jo til det arbeidet han utførte i Everton. Men han trenger tid til å dele sine tanker og idéer med spillerne sine. Ancelotti har også sine problemer etter å ha tatt over (Real Madrid) etter Mourinho, og det samme gjelder Pellegrini (i Manchester City). Alle trenger tid til å forberede et lag, og la oss håpe de får det – men først etter onsdagens kamp.

– I den ukrainske ligaen roterer vi ikke på laget i den grad det gjøres i United, så kanskje det er årsaken til at vi er mer stabile, undret Lucescu, som selv har benyttet sommeren til å bygge opp igjen et lag som har mistet flere av sine tidligere store stjerner. Blant annet solgte han Fernandinho til Manchester City og Henrikh Mkhitaryan til Borussia Dortmund. I tillegg ble Willian solgt til Anzhi Makhachkala i januar (før han ble videresolgt til Chelsea i sommer; journ.anm.).

Summene fra disse salgene gikk til å hente inn de tre brasilianerne, Fred, Fernando og Bernard, spillere som ser ut til å fungere godt også i Ukraina.

– Seiersmaskinen United

Mircea Lucescu er ikke ukjent med å møte Manchester United i Champions League. I 1999 var det nettopp han som ledet Inter Milan i to kvartfinaleoppgjør mot klubben som samme år gikk helt til topps i turneringen. Men møtene den gang var etter rumenerens oppfatning noe helt annet enn det som nå venter.

– Den gang var de en seiersmaskin. De var mer engelske da. Nå er de mer internasjonale, og det er vanskelig å sammenlikne de to lagene. Jeg husker godt kampene for 14 år siden, og da var de veldig gode. De slo oss, og siden gikk de hen og vant finalen mot Bayern München.

– I morgen blir det anneledes. Da vil vi få se et helt annet Manchester United. Men kanskje er det viktigere å ikke tape poeng i Champions League enn det er i Premier League?

 

Powered by Labrador CMS