Pogbas agent utestengt verden over

Agent Mino Raiola får ikke gjennomføre noen overganger de neste tre månedene.

Publisert Sist oppdatert

Det italienske fotballforbundet suspenderte tidligere denne uka Mino Raiola, noe som stoppet ham fra å gjøre eventuelle overganger der den neste tiden.

Nå har Fifa ilagt Raiola den samme straffen på verdensbasis frem til overgangsvinduet i England er stengt i august.

Det har ikke kommet noen grunn for suspensjonen, men Raiola selv sa etter den italienske dommen at det måtte være på grunn av hans sterke kritikk mot det italienske fotballforbundet.

Han sa da også at han ville gå rettens vei for å få det opphevet.

HVA SKJER: Det er mange som hevder at Paul Pogba ønsker seg til Real Madrid, men Mino Raiolas suspensjon gjør kanskje det litt vanskeligere.

Så er ekspertene usikre på hvor mye dette betyr for eventuelle overganger med Raiola-spillere, for eksempel Paul Pogba og Ajax-stjernen Matthijs de Ligt. Sistnevnte har vært koblet til en overgang til Spania, mens Pogba også har vært sterkt koblet til Real Madrid de siste ukene.

United.no kjenner også nok til agenter til å vite at det sannsynligvis er mange måter å gjøre en overgang på, selv om Mino Raiolas navn kanskje ikke er med på de offisielle dokumentene.

– Det er lett å komme seg rundt dette, sa en kilde til GetFrenchFootball fredag kveld.

Det virker imidlertid klart at dette skaper en ekstra utfordring for 51-åringen. Kanskje spesielt i forbindelse med høyt profilerte overganger som en Pogba-overgang vil være.

Rent juridisk kan suspensjonen trolig gi Raiolas spillere rett til å forlate agenten, siden han nå ikke er i posisjon til å gjøre den jobben han er satt til for dem.

Det betyr imidlertid ikke at de komme til å gjøre det.

Uansett hva Sir Alex Ferguson og mange måtte mene om Raiola så er han nemlig kjent for et tett og sterkt bånd til mange av klientene sine.

Powered by Labrador CMS