– Jeg fornærmer ingen og det er feil at jeg ikke respekterer United

Publisert Sist oppdatert

Det har skapt overskrifter i flere dager allerede, Mino Raiolas uttalelser om Paul Pogba, Ole Gunnar Solskjærs tilsvar, Pogba-agentens svar like før avspark i går og så ekspertenes knallharde dom over Raiola etter kamp.

LES OGSÅ: – Nå må klubben reagere mot Raiola

Tirsdag ble Raiola så med på et 20 minutters langt intervju på talkSPORT, som rett og slett var eksplosivt, i alle fall i tone.

TalkSPORTs Jim White og spesielt ex-Crystal Palace-sjef Simon Jordan gikk i perioder til regelrett angrep på agenten og krevde svar.

De tre pratet i munnen hverandre, og spesielt Jordan og Raiola var i direkte munnhuggeri.

Raiola sa rett ut at han også mislikte måten White stilte en del av spørsmålene på, og Jordan og Raiola snakket ofte i munnen på hverandre.

Her er det vi klarte å få med oss.

Hvorfor la du ut tweeten din rett før kamp?

– Vel, det var et bra resultat for dem, så kanskje jeg skal gjøre det oftere.

– Men mer alvorlig: Jeg følte at Ole Gunnar Solskjær krysset streken. Han dro ut enkeltsetninger fra intervjuet mitt i Italia og fremstod som han var fornærmet og at jeg hadde tilbudt Pogba til andre klubber uten tillatelse.

– Jeg sa imidlertid bare at Italia var Pogbas andre hjem, men at nå var fokuset United, å komme tilbake på laget og få en bra avslutning på sesongen.

Men Pogba er jo Uniteds spiller. Hvorfor sa du det?

– Jeg har aldri sagt at Pogba er min spiller, men det betyr vel ikke at jeg ikke kan svare. Spørsmålet jeg fikk fra journalisten i Italia var om Paul likte Italia.

Men United er Pogbas arbeidsgiver, og betaler ham mye. Hvorfor måtte Italia nevnes? United-supporterne er jo kun opptatt av at han faktisk vil spille og levere for dem.

– Jeg svarte kun som Mino Raiola. Får jeg ikke lov til det?

– Jim, får ikke jeg prate med deg om ting, eller prate om spillere jeg representerer bare fordi de er ansatt av ulike klubber?

– Når dere journalister spør om interesserte klubber. Skal vi agenter svare at vi ikke skal snakke om spillerne vi representerer?

Men Mino, hva bra førte det med seg ved å snakke om Pogba og Italia nå?

– Jeg godtar ikke utgangspunktet ditt. Du misforstår poenget.

– Du nevnte det Gary Neville sa i går, at Mino Raiola skal ha herjet rundt med United i mange år. Vel, Gary Neville ser jo ut til å vite så mye om fotball at jeg er overrasket over at ikke Salford er i Premier League allerede. Han burde vært United-direktør og fortalt dem hvordan de skal gjøre ting.

– Jeg bryr meg ikke om Gary Neville.

Men det å snakke om Pogba og Italia. Hva godt kommer ut av det?

– Jeg synes at dette er en rar måte stille spørsmål på. Jeg ble spurt om Pogba liker Italia. Det var det.

– Så har jeg et prinsipielt problem med at Pogba er eid av dem…..

– Jeg har imidlertid aldri før snakket om Ole, men uansett om det er om Haaland, Pogbas skade eller Pogbas operasjon – han snakker alltid om meg. Jeg snakker ikke om han, men jeg må snakke for mine klienter.

– Hvis du er uenig i det så er det ditt problem. Jeg er kun opptatt av mine spillere.

Men United betalte 90 millioner pund for Pogba. De betaler ham mye i lønn. Du er en agent som flytter spillere, men hvorfor er det din business å snakke om hvordan en klubb driver?

– Svaret mitt er at nei, det å flytte spillere er ikke det vi agenter gjør. Jeg representerer spillere. Jeg kan ikke flytte en spiller uten tillatelse. Det er tre parter i en overgang, to klubber og en spiller.

Jo, men du kan skape et miljø hvor det bare er et utfall og det er at spilleren og du får mye betalt.

– I intervjuet som dette handlet om i Italia så var saken ikke om Pogba skulle flytte eller ikke. Jeg sa at han var fokusert på United frem til EM, og at vi etter det først eventuelt snakker med klubben (om veien videre).

Hvorfor var ikke «ingen kommentar» beste svar da de spurte deg om Pogba og Italia?

– Er dette din mening? Hvorfor ber alle meg om kommentarer om spillere hvis de mener det?

Roy Keane mente du var en distraksjon i går?

– Jeg respekterer hans mening.

SKJERMBILDE: Sky Sports fra en tidligere Keane-opptreden.
SKJERMBILDE: Sky Sports fra en tidligere Keane-opptreden.

Men Mino, hvorfor snakket vi om deg og Pogba i går kveld? Hvorfor tweetet du?

Nei, nei, nei, nei, nei….

Hør da, hvorfor kaster du deg inn i midten av denne saken?

– Fordi uttalelsen hans (Solskjær) handlet om meg….

Men United eier Pogba. De betalte 90 millioner.  De har en rett til å snakke om spilleren. Du har ikke en rett til å snakke om klubben. Ser du ikke at du skaper splid?

– Jeg er ikke enig….jeg skaper ikke splid, og jeg må bare forklare meg til Paul om hva jeg gjør.

– Men kanskje alt burde hatt et tak i fotballverdenen? Sponsorbidrag? Overganger? Alt? Men vi lever tross alt i en kapitalistisk verden.

– Men det er jeg ikke her for å diskutere.

Hva sier du til United-fansen?

– At de bør lese hele intervjuet. Paul er kun opptatt av United frem til EM.

Men etterpå vil han dra?

– Solskjær skulle lest hele intervjuet i stedet for å bjeffe mot meg, og du Simon Jordan, som sier at United betalte 90 millioner for å kjøpe ham. Det er feil. De betalte 90 millioner for å bryte kontrakten hans. De kjøpte ikke en spiller.

Nå fremstår du pedantisk….

Men et viktig spørsmål: Hvorfor respekterer du ikke United? Det virker nemlig ikke som om du gjør det?

– Det er dine ord, Jim. Det er på ingen måte at jeg eller Pogba ikke respekterer United. Det er dine ord.

Du nevnte Solskjær i en tweet i går, at han må være frustrert av flere andre ting. Skjønner du ikke at det skaper splid?

– Jeg skaper ikke noe splid.

– Min mening er at dette var en artikkel (i Italia) hvor jeg sa at Pogba er fullt fokusert på United ut sesongen og frem til EM. Så er den tatt ut av kontekst. Det er det eneste jeg ville poengtere.

– Denne diskusjonen er tatt til et nivå den ikke burde være.

United-fansen lurer fortsatt på hvodan fremtiden ser ut for Paul Pogba med deg som agent?

– Igjen: Hans eneste fokus er å komme tilbake på laget så fort som mulig, og så spille bra slik at det blir en god sesongavslutning for United. Det var det jeg sa i intervjuet i Italia. Det er det jeg nå gjentar her.

Men Neville sa at du ydmyker United…

– Det gjør jeg ikke. Jeg liker ikke måten du stiller spørsmålene på. Jeg har ikke på noen måte fornærmet United-fansen, eierne eller klubben.

Men du uttalte jo at du ikke ville sende spillere til United, at de manglet en sportsdirektør. Mener du at det er din rett å si sånt? Du er jo en smart mann. Du vet at alt du sier om Pogba skaper oppstyr.

– Jeg sier det samme som jeg sa i Italia. Paul er kun opptatt av United og EM denne sesongen. Etter det så kan vi snakke med klubben, hvis nødvendig. Alt annet er egentlig bare bullshit i denne saken.

Hvis andre United-spillere kommer til deg. Vil du representere dem?

– Hvorfor ikke, hvis de ønsker det.

Og det var det, sånn cirka.

20 minutter med krangling, avbrytelser, klare spørsmål og noen klare, men også noen uklare svar med agenten til en av verdens mest omtalte spillere.

Powered by Labrador CMS