Søvnløse netter for Phelan

Kan fortsatt ikke fatte og begripe at ligatittelen glapp i siste sekund.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United så ut til å cruise inn til ligamesterskap nummer 20 med åtte poengs luke da bare seks kamper gjenstod av foregående Premier League-sesong. Da siste pipeblås var unnagjort, hadde imidlertid byrival City hentet inn forspranget og knepet gullet på bedre målforskjell.

Mike Phelan vedgår at han fortsatt har problemer med å akseptere det som skjedde.

– Ja, det kommer perioder der jeg reflekterer. Jeg vil ikke si at jeg setter meg ned for å analysere og dvele ved det, men det plager meg fortsatt. Det var dramatisk, ja – mer dramatisk enn noensinne. Det var også fryktelig skuffende, forteller assistentmanageren til Manchester Evening News.

Fergusons høyre hånd streifes fortsatt av spørsmålet om hvordan det var mulig å forære ligatittelen til sin argreste rival. Og fortsatt sitter han igjen med flere spørsmål enn svar.

– På mange måter lurer jeg på om luken på åtte poeng kom på et gunstig tidspunkt. Slapp vi oss ned og ble tilfredse for tidlig? For det var kamper vi kontrollerte og skulle vunnet, men som vi rotet oss bort i, sier han med klar hentydning til den plutselige kollapsen mot Everton.

– Ja, spesielt i den kampen vi ledet 4-2. Hvordan klarte vi å rote oss bort? Men vi sviktet også borte mot Wigan og City. Det var slike øyeblikk som gjorde at sesongen falt i grus.

Det er tydelig at skuffelsen enda ikke har sluppet taket. Og for Phelans del vil den heller ikke slippe taket før Manchester United eventuelt står på podiet og feirer sitt 20. ligamesterskap i mai 2013.

– Vi skal slå tilbake umiddelbart. Det er slik denne klubben er; vi vet at vi må oppnå ting. Jeg drar en stor fordel av at jeg både har spilt og vært trener her. Vi ønsker å oppnå suksess fordi denne klubben betyr så enormt mye for så enormt mange, avslutter han.

Powered by Labrador CMS