Fikk tilbud fra Burnley

United-assistent Mike Phelan kunne blitt Premier League-manager for ett år siden.

Publisert Sist oppdatert

Brian Kidd gjorde det, Steve McClaren klarte ikke la være, og jammen fulgte ikke Carlos Queiroz i forgjengernes fotspor i både 2003 og 2008. Etter å ha jobbet som Sir Alex Fergusons høyre hånd i noen år, viser historien at United-assistentene etter hvert får lyst til å stå på egne ben.

Mike Phelan, som tok over som assistent da Queiroz overtok Portugal i 2008, avslører nå at han kunne blitt Premier League-manager i januar 2010.

48-åringen, som tidligere kanskje var aller mest kjent for å stille i kortbukser på kampdag året rundt, forteller i et åpenhjertig intervju med lokalavisen Lancashire Telegraph at Burnley var på tråden for et drøyt år siden. Da hadde daværende manager Owen Coyle besluttet å ta et steg til siden, for å overta lederansvaret for Bolton.

– Det kom forespørsler, ja. Men de førte ikke særlig langt. Jeg fikk ikke høre om det – det ble avslått fra klubbens side, forteller Phelan.

– Det er han (Ferguson, journ.anm.) som har gitt meg muligheten til å jobbe her. Så lenge jeg gjør den jobben han vil at jeg skal gjøre, og jeg gjør den bra, så er det han som bestemmer om han ønsker å endre situasjonen. Man får jo forespørsler iblant, men alt må gå gjennom de riktige kanalene. Når det gjør det, blir du spurt om du kan tenke deg jobben eller ikke, og noen ganger blir du fortalt at du ikke kan tenke deg det, fortsetter Phelan, som startet karrieren i nettopp Burnley. Senere spilte han fire sesonger i United.

– Ja, jeg har ambisjoner om å bli manager. Men det gjenstår fremdeles mye jeg har lyst til å gjøre her. Jeg er 48 år gammel, og jeg anser det for å være ungt, sier han.

Kilde: Lancashire Telegraph

Powered by Labrador CMS