– Han er en enkel mann

Mike Phelan mener Sir Alex ikke er så komplisert som man kanskje skulle tro, og forteller hva han tror er hemmeligheten bak Fergusons suksess.

Publisert Sist oppdatert

Få kjenner Uniteds mektige manager bedre enn Mike Phelan.

Den 48 år gamle engelskmannen spilte under Ferguson tidlig på nittitallet, og har vært tilknyttet Uniteds trenerteam siden 2001. I 2008 ble Phelans stillingsbeskrivelse oppgradert til “assistenttrener”, og han er nå Fergusons nærmeste støttespiller i arbeidet med å lede United-spillerne.

I et intervju med lokalavisen Lancashire Telegraph forteller Phelan litt om hvordan det er å jobbe sammen med klubbens mektige manager.

– Han er veldig enkel, han er ingen komplisert mann, mener Phelan.

– Som trener støtter han deg fullstendig. Han lar deg ta avgjørelser på sine vegne og det gir deg en tilfredsstillelse. Du føler at du er i ferd med å oppnå noe, med hans hjelp, sier Phelan, som særlig ser opp til sjefen sin i måten han tar avgjørelser på.

– Jeg tror du lærer mye av ham av måten han forholder seg til ting på, hvordan han tar avgjørelsene sine, hvordan han behandler spillerne sine. Han kan være hard, men under det kan han også være myk. Men bak alt dette er en vilje til å vinne. Han ønsker å være og han er den beste.

– Manageren tar avgjørelser basert på samtaler og sine egne tanker. Dersom han ber om din mening, tar han det enten til følge, eller så lar han være. Det er hans privilegium som manager. Hemmeligheten bak suksessen hans er at han sannsynligvis har tatt flere riktige enn gale avgjørelser, uttaler United-assistenten.

– [Å bli den beste] er ikke bare noe som skjer over natten, det er en prosess. Og menneskene rundt ham som han har valgt å jobbe med, har nok på mange måter vært en like stor inspirasjon for ham som han har vært for dem.

– Det er ikke mange personer fra utsiden som har kommet innenfor i denne klubben. Han har utviklet en følelse av samhold mellom personene i staben og blant spillerne, sier Phelan, som spilte 102 kamper og scoret 2 mål for Manchester United mellom 1989 og 1994.

Kilde: Lancashire Telegraph.

Powered by Labrador CMS