Fornøyd med rollen

Sir Alex' høyre hånd Mike Phelan innrømmer at han kan tenke seg en fremtid som manager, men legger vekt på at han er tilfreds med sin nåværende stilling.

Publisert Sist oppdatert

Siden han ble en del av trenerteamet i 1999 har Mike Phelan gått gradene på Old Trafford. Senest i sommer tok han nok et opprykk da daværende assistentmanager Carlos Queiroz tok over som landslagstrener for Portugal. Men 46 år gamle Phelan tenker ikke på å ta steget opp som manger enda.

"Å være en manager virker som en spennende utfordring, men jeg er nå assisterende manager i Manchester United, noe jeg er veldig fornøyd med," sier Phelan.

"Jeg jobber med fantastiske spillere i en fantastisk klubb hver dag og for øyeblikket kunne jeg ikke bedt om mer."

Press

Den tidligere Unitedspilleren er klar over presset som hviler på managerene i Premier League og erkjenner at det ville vært en stor utfordring å ta på seg et slikt ansvar.

"Jeg har aldri vært en manager, men fra mitt perspektiv så er det ikke enkelt. Konsekvensene av dine handling blir belyst mer enn noen gang.

Man prøver å utvikle seg eller å lykkes, men iblant – enten gjennom uhell eller dårlig ledelse – så går det ikke. Det ser ut til at det er slik ting har blitt og unge managere må bare akseptere den situasjonen."

Ambisjoner

Phelan forteller også at det sterkt konkurransepregede miljøet på Old Trafford gir gode forutsetninger for aspirerende managere.

"Når du kommer inn dørene i en klubb som denne, med dens historie, vet du at det vil være konkurransepreget fra første dag," fortsetter Phelan.

"Om du ikke kan levere varene så varer du ikke lenge i denne jobben. Det var fantastisk i mine dager som spiller, jeg kom for å vinne titler, noe jeg var heldig nok å gjøre. Når jeg gikk inn i trenerstaben så hadde jeg den samme viljen og ambisjonen."

"Jeg føler meg virkelig priveligert som innehar den posisjonen jeg har, men alt i alt så er resultatene avhengig av managerens avgjørelser. Han føler han kan stole på jobben jeg gjør, og det er godt å vite," avslutter Mike Phelan.

Kilde: SkySports

Powered by Labrador CMS