– Strålende treningsforhold

Mike Phelan gleder seg til å tilbringe pre-season i Nord-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United reiser denne uken til Nord-Amerika for å forberede seg til en ny sesong, og skal vi tro assistentmanager Mike Phelan ligger alt til rette for en bra tur.

– Vi har vært i Amerika før og fasilitetene har alltid vært fantastiske, og det er en av de største grunnene til at vi har valgt å dra hit igjen. Det har vært suksessfullt tidligere og det er ingen grunn til at det ikke skal være det nå også, sier Phelan til ManUtd.com.

– Vi har et litt annerledes program denne gangen fordi vi har to hovedkvarterer; i Chicago og så i Philadelphia. Etter Philadelphia er vi på veien en stund og reiser, spiller og hviler. Men vi bør ha nok forberedelsesdager før vi kommer dit.

Etter å ha vært i Asia forrige pre-season har United nå valgt å krysse Atlanterhavet av flere grunner. For det første er det kortere reise og spillerne kan gå mer uforstyrret i landene slik at de også får mer hvile. Men hovedårsaken er treningsfasilitetene:

– Det er gode muligheter til å få trent bra, siden de er en stor idrettsnasjon og har gode fasiliteter. Kvaliteten på fasilitetene er av øverste hylle, sier han.

Nord-Amerika turen gir også fans og trenere en god mulighet til å se unge spillere i aksjon. Spillere som Tom Cleverley, Ritchie De Laet og Corry Evans banker alle på døren til førstelagsspill og for dem blir det viktig å vise seg frem de neste tre ukene.

– Turen gir oss en mulighet til å se dem trene med gode spillere over en lang periode, og vi får også sett dem i kampsituasjoner foran mange tilskuere, sier Phelan og legger til at en slik tur også viser hvordan de klarer å tilpasse seg å leve i en gruppe og hvilken type mennesker de er.

– For noen er pre-season et stort steg. Vi må tenke langsiktig og gi unge spillere en mulighet til å spille på den største scenen. Da kan vi ta avgjørelser på hvor vi vil de skal være neste sesong og hvordan vi skal bruke dem, sier Phelan.

Powered by Labrador CMS