Slipper tiltale

FA kommer ikke til å straffe United-manageren etter utblåsningen på Old Trafford. Det er Sky Sports som melder dette.

Ferguson var lite fornøyd med dommer Mike Deans avgjørelse om å overprøve sin flaggviftende assistent etter at Jonny Evans hadde beinet ballen i eget mål og gitt Newcastle ledelsen 2-1 til pause.

I likhet med mange andre mente Ferguson at målet burde blitt annullert for offside på Papiss Cissé, til tross for at Newcastle-spissen ikke var borti ballen.

Under normale omstendigheter ville et selvmål blitt stående uten videre dikkedarier – så sant Cissé ikke hadde influert på spillet. Og det var her disputten mellom Ferguson og dommer Deane startet.

Ferguson ´var nemlig rykende uenig i dommerens vurdering om at Cissé ikke var involvert. Han mente tvert imot at Cissé forstyrret Evans ved å trekke ham i armen.

– Er ikke det å være involvert, da vet ikke jeg hva som er det, tordnet han.

Konfronterte kamplederne

Før 2. omgang tok til, konfronterte han Dean og dommerassistent Jake Collin, samt fjerdedommer Neil Swarbrick, i det som så ut som en opphetet diskusjon. Det var derfor knyttet en del spenning til hvorvidt Mike Dean ville inkludere Fergusons navn i dommerrapporten etter kampen.

Nå er det altså klart at det gjorde han ikke.

Overfor Mike Riley, øverste sjef for landets profesjonelle dommere, skal Dean tvert imot ha gitt uttrykk for at Ferguson holdt en akseptabel tone og aldri gikk over streken i sin kritikk av avgjørelsen om å godkjenne Newcastles mål nummer to.

Dermed kan Ferguson – og vi andre – puste lettet ut.