– Vær tålmodig, Anthony!

Ex-Red Mikael Silvestre ber sin landsmann om å krumme nakken, og peker på mulige årsaker til spillerens formdipp.

Publisert Sist oppdatert

Silvestre, som ble hentet til United fra Internazionale i 1999 og deretter tilbrakte ni år på Old Trafford, mener at årets utgave av Martial er en helt annen enn den som briljerte og ble toppscorer i fjorårets debutsesong. 

39-åringen har en teori om at Martial sliter med ettervirkninger av en problematisk landslagssommer med Frankrike, og det faktum at han i tillegg måtte finne seg i å se Zlatan Ibrahimovic stikke av med 9’er-trøyen hans.

I et intervju med talkSPORT ber Silvestre sin landsmann om å vise tålmodighet og jobbe seg ut av problemene.

– Han hadde en vanskelig sommer med Frankrike, sier han, og forklarer det med at problemene startet da den da bare 20 år gamle Martial ble satt ut av Didier Deschamps landslag etter en EM-kamp hvor han ikke leverte.

– Og så må vi ikke glemme episoden der de overlot trøyenummeret hans til Ibrahimovic. Det var han ikke fornøyd med, legger han til.

MIKAEL SILVESTRE, her under treningsleiren med United i Sør-Afrika, sommeren 2008.

At Martial er inne i den «fryktede andresesongen» er også en faktor Silvestre mener kan være med på å spille 21-åringen et aldri så lite puss:

– Vi sier bestandig at det er vanskelig å følge opp en god debutsesong. I dette tilfellet må vi også ta med i betraktningen at han fortsatt er en ung mann i utvikling.

Det perfekte sted

– Jeg håper bare at han forholder seg tålmodig og ikke tar en Pogba og drar til Juventus. Han må vise karakter og bli værende der han er. Det dreier seg om å vise mot, stå på og jobbe enda hardere – slik han har gjort det til nå, sier Silvestre, som akkurat nå anser Old Trafford som det perfekte sted å være for en angriper som ønsker å utvikle seg.

– Han kan lære av Ibrahimovic, og han kan lære av Rooney, to spillere som har klart det, og som har det som må til for å vinne troféer, avslutter Mikael Silvestre; for tiden arbeidsledig etter at han i desember forlot posten som Director of Football i gamleklubben Rennes.

Powered by Labrador CMS