Silvestre-nei til Newcastle

United og Newcastle var enige, men Mikael Silvestre nektet å flytte til St. James' Park. Grunnen? Ex-City-spiller Joey Barton.

Publisert Sist oppdatert

United hadde akseptert budet på £6 millioner pund for sin franske forsvarsspiller, og Newcastle-manager Sam Allardyce forberedte seg på å ønske den erfarne 29-åringen velkommen til Tyneside. Så raknet alt.

For Mikael Silvestre, som har små utsikter til særlig mange flere opptredener i United-trøyen, ville en overgang til Newcastle betydd nye utfordringer og sjansen til regelmessig spill for en av Premier Leagues større klubber. Det var imidlertid ikke nok til å lokke ham avgårde. Franskmannen har nemlig en bestekamerat ved navn Ousmane Dabo.

Dabo spiller for Manchester City, og ble tidligere i år nærmest slått helseløs av sin daværende klubbkollega Joey Barton. Det var ikke første gang den ustyrlige scouseren hadde tydd til voldsbruk, og med Dabo liggende maltraktert på sykehus, ble Barton umiddelbart suspendert på ubestemt tid. Tidligere i sommer ble han så sparket ut fra Eastlands og solgt til Newcastle. Dermed strandet i praksis Sam Allardyces håp om å innlemme Mikael Silveste i Toon-stallen.

Da Silvestre ble forelagt Newcastles interesse, nektet han plent å ha noe med klubben å gjøre. Han orket ikke tanken på å skulle trene og spille fotball sammen med en mann som hadde banket opp kameraten hans. At Dabo innstendig skal ha oppmuntret Silvestre til å glemme saken og dra til St. James' Park, var ikke nok til å påvirke United-forsvarerens avgjørelse.

Fotnote: Politiet har tatt ut tiltale mot Joey Barton, som torsdag må møte i retten og svare for angrepet på Ousmane Dabo. Skulle han bli dømt, risikerer Barton opptil fem års fengsel.

Kilde: Telegraph.co.uk

Powered by Labrador CMS