Silvestre klar for Arsenal!

Mikael Silvestre har onsdag kveld avsluttet sitt ni år lange forhold til Manchester United, ved å skrive under på en toårskontrakt med Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

Overgangssummen er ikke oppgitt, men det har tidligere vært antydet at United ville være villig til å la ham gå for rundt £750.000.

Mikael Silvestre kom til United fra italienske Internazionale den 10. september 1999, og debuterte dagen etter mot Liverpool på Anfield. Siden den gang har den anvendelige forsvarsspilleren vært å se ytterligere 360 ganger i den røde trøyen.

Franskmannen har i de siste sesongene vært mye plaget av skader, og med små utsikter til førstelagsspill på Old Trafford, kommer det ikke som noen stor overraskelse at han nå har valgt å forlate United. Den eneste overraskelsen er vel at hans neste klubb skulle bli Arsenal.

I en kommentar til overgangen sier Silvestre følgende til Arsenal.com:

"Jeg har tilbrakt en stor del av min fotballkarriere i Manchester United; faktisk de ni siste årene, og jeg kommer bestandig til å minnes denne tiden med stor glede. Nå er jeg imidlertid klar for nye utfordringer.

"Arsenal er kjent for å spille teknisk og god fotball, samtidig som de har et ungt, men likevel erfarent mannskap. Jeg ser med stor spenning frem mot denne nye fasen i min fotballkarriere, og forhåpentligvis vil jeg få sjansen til å hjelpe klubben til nye suksesser."

Arsenal-manager Arsene Wenger, mannen bak fremstøtet som nå har ført Mikael Silvestre til Emirates, valgte disse ordene når han skulle forklare sine handlinger:

"Vi har en sterk tropp, men den er ung, og Mikaels anvendelighet, erfaring og kvaliteter vil gi oss den ekstra dybden vi trenger i våre mesterskapsfremstøt. Hans evne til å tilpasse seg defensive plikter vil gavne oss, og hans erfaring fra øverste nivå, og forståelse for livet i Premier League, er et stort pluss for oss."

Silvestres sjef gjennom ni år på Old Trafford, Sir Alex Ferguson, er full av lovord om sin trofaste elev, og betegner ham som en "tro tjener og en fantastisk proff".

"Vi ønsker ham alt godt i hans nye klubb og takker ham for tiden han har vært her," sier SAF til ManUtd.com, en takk og en lykkønskning united.no stiller seg 100% bak.

Mikael Silvestre forlater Old Trafford med fire Premier League-medaljer (2000, 01, 03 og 07), én vinnermedalje i Champions League (2008), én i FA-cupen (2004), én i Ligacupen (2006), samt medalje fra seieren over brasilianske Palmeiras i den interkontinentale cupen i 1999.

Powered by Labrador CMS