Nærmer seg, sakte men sikkert

Mikael Silvestre (bildet) og Ben Foster er begge på god vei mot friskmelding etter alvorlige kneskader.

Publisert Sist oppdatert

Silvestre, som skadet seg mot Everton på Goodison i midten av september, gjennomgikk en vellykket operasjon i Paris en ukes tid etter uhellet. Beskjeden fra legene lød på seks måneders fotballhvile, et skjema som ser ut til å ville holde. Det betyr at «den glemte franskmann» kan være tilbake i aksjon i mars.

«Mikael driver noe av sin rekonvalesenstrening hjemme i Frankrike, men for oss er det helt uproblematisk. Så profesjonell og fokusert som han er, vet vi at han gjør det som skal til,» sier Sir Alex til ManUtd.com, og røper sin sterke tillit til «den glemte franskmann».

Uheldige Ben Foster (bildet nede til høyre), som to og et halvt år etter overgangen fra Stoke kan vise til landskamp for England, men ikke en eneste obligatorisk opptreden for United, kan være tilbake omtrent samtidig som sin seks år eldre franske lagkamerat.

I dette tilfellet er imidlertid bildet litt mer uklart. Foster returnerte i vår fra utlån i Watford med en kneskade som skulle vise seg langt mer alvorlig enn først antatt. Selv håpet han å være i full aksjon etter noen ganske få måneder, men omfanget av skaden tilsa snart at «de få månedene» fort ville ende opp med å bi et helt år. Det kom naturlig nok som et sjokk for en keeper som hadde tatt mål av seg til å danke ut Edwin van der Sar allerede denne sesongen.

Nå går det imidlertid rette veien også for den 24 år gamle landslagskeeperen:

«Når det gjelder Ben har han kommet igang med litt keepertrening,» opplyser SAF. «I likhet med Silvestre viser han fin fremgang, men vi er nødt til å være forsiktige. Fordi han hadde vært gjennom en korsbåndskade tidligere, måtte de (legene) inn i kneet hans med et transplantat, så spesialistens råd er at vi holder oss til den opprinnelig oppsatte planen med å holde Foster ute av spill i bortimot ett år,» sier United-manageren.

Med andre ord: Mars/april/mai.

Powered by Labrador CMS