Mener United må gjøre alt i sin makt for å beholde Zlatan: Mikael Silvestre.
Mener United må gjøre alt i sin makt for å beholde Zlatan: Mikael Silvestre.

– Frisk start gir optimisme

Mikaël Silvestre skryter av optimismen som rår i United-leiren.

Publisert Sist oppdatert

Louis van Gaal er i full gang med å forberede Manchester United-troppen til den kommende sesongen. Nederlenderen har som kjent tatt med seg mannskapet til USA, hvor United spiller sin første treningskamp mot LA Galaxy natt til torsdag.

Med på turen er også Mikäel Silvestre, som skal gjøre en rekke kommersielle opptredener sammen med andre tidligere United-spillere.

I løpet av den korte tiden franskmannen har tilbrakt i USA, har han enset en voldsom optimisme og nyvunnet tro før den kommende sesongen.

– Det er en helt frisk start med ny manager, støtteapparat og spillere. Alle er spente og ser frem til å jobbe sammen som en gruppe, og til den nye sesongen, fortalte Silvestre til ManUtd.com.

Spillerne er nå nødt til å overbevise Van Gaal om at de skal være en del av det fremtidige United.

– Det er utfordrende for spillerne fordi de er nødt til vise at de fortjener plassen deres på laget, spesielt på turneen, når de må prestere og imponere for å være i managerens førstelagsplaner, sa Silvestre, og la til:

– Men det er fint å se at han vil gi alle de nåværende spillerne en mulighet til å gjøre seg fortjent til en plass på laget.

Den tidligere franske forsvarsspilleren tror Van Gaal er rett man for United.

– Alle vet hva han har oppnådd. Det utfordrende for ham fordi United er et beist og det er store forventninger til dem, men jeg tror han har karakter, karisma, kunnskap og erfaring nok til å drive dette laget fremover og vinne trofeer, påpekte han.

– Han har skapt overskrifter for å ikke spille 4-3-3, så jeg tror han kommer til å utfordre spillerne taktisk. Mens man i resten av Europa jobber med taktikk og ulike formasjoner med spillere fra ung alder, går det stort sett i 4-4-2 og 4-3-3 i England. Jeg tror spillerne vil ha godt av det, fortsatte Silvestre, og la til:

– Filosofien hans med tidligere lag har vært å vinne titler og spille underholdende angrepsfotball, og det er også i Uniteds DNA, så det tror jeg er en god match.

36-åringen er ikke i tvil om hva som må forbedres fra forrige sesong.

– Både individuelt og kollektivt er det stabilitet, fordi jeg så mange gode prestasjoner fra laget i fjor, men ikke kontinuerlig.

– Det er det høye nivået som kreves, spesielt i Premier League, hvor du ikke kan komme unna med en rekke dårlige prestasjoner, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS