– Å vinne er i Uniteds DNA

Mikaël Silvestre om fjorårssesongen, Mourinho, Pogba og Martial.

Publisert Sist oppdatert

Mikaël Silvestre spilte i Manchester United fra 1999 til 2008, og var med på både nedturer og store oppturer. Bildet over viser selvsagt en stor opptur, selv om Silvestre ble sittende på benken under finalen. Franskmannens siste opptreden for United var innhoppet helt på slutten i hjemmekampen mot Barcelona i semifinalen.

Silvestre har gitt et intervju til United-bloggen Republik of Mancunia, og hele intervjuet kan i denne e-boka (koster minimum £5, inntektene går til et godt formål). Under er et lite utdrag av intervjuet.

inni_sak_mikael_silvestre_paa_trening
SILVESTRE: Her fra da han trente litt med United i 2012/13-sesongen.

Ser du på deg selv som en Manchester United-fan, og fikk du sett United spille mye sist sesong?

– Ja, jeg vil se på meg selv som en United-fan. Du kjenner ordtaket «en gang rød, alltid rød». Jeg følger klubben nøye. Sist sesong så jeg kampene på TV, og så kom jeg for å se dem spille mot PSV. Fotballen var ikke hva vi forventer fra United. De manglet futt, autoritet, det var for mye fokus på ballinnehav, og sluttproduktet kom sjeldent.

Hvordan forventer du at ting vil forandre seg under Mourinho?

– José er en god taktiker, og å vinne er i Manchester Uniteds DNA. Jeg er veldig nysgjerrig på å se hva som vil skje. Forventningene blir høyere og høyere. Med signeringene [United har gjort], så tror jeg vi vil se et annerledes Manchester United.

mourinhotommelopp (650 x 358)
FÅR TOMMELEN OPP FRA SILVESTRE: José Mourinho.

Hva er dine tanker om franskmennene Anthony Martial og Paul Pogba?

– De er fortsatt i den tidlige fasen av karrieren, og de har enormt potensiale. For Anthony handler det om å bekrefte det han [tidligere] har vist, og å lære noe fra EM der han ikke deltok mye. Han tok ikke muligheten sin, og det var stor konkurranse i den franske troppen. Det var vanskelig å flytte Payet ut av startelleveren.

– Med Paul så ønsker vi å dominere midtbanen. Siden Paul kommer tilbake her, så er jeg sikker på at han føler at han har «unfinished business». Å komme tilbake til United viser at han har god karakter, og viser en vilje til å bringe klubben tilbake og gjøre den dominant igjen.

paulpogba (650 x 358)
SKAL DOMINERE MIDTBANEN: Paul Pogba.

Få tak i RoM-e-boka med hele Silvestre-intervjuet her.

 

Powered by Labrador CMS