Alternativene om Pogba mangler

Hva gjør vi viss Pogba er ute?

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom rapportene om at Paul Pogba kanskje mangler i storkampen mot Liverpool. Han skal ha blitt skadet på trening, og kom ikke til spillerhotellet i forkant av kampen.

Det betyr selvsagt ikke at han garantert er ute.

Et eventuelt Pogba-fravær vil gi Mourinho hodebry, siden det allerede er noe tynt på United-midtbanen.

I denne saken har vi listet opp noen av alternativene United-manageren har.

Et rent Pogba/McTominay-bytte?

Nå kan det jo selvsagt hende at McTominay ville vært aktuell fra start uansett, men vi går her ut fra rapportene om at planen var en 4-2-3-1-variant som ikke innebar den kommende skotske landslagsspilleren i planen.

Mourinho har gitt mye tillit til McTominay i det siste, og et rent Pogba/McTominay-bytte vil ikke gjøre midtbanen mindre balansert – men stoler han virkelig  mye på McTominays kvaliteter at han ikke tror det vil gjøre oss en god del mer sårbare…?

Lingard sentralt i 4-3-3-variant?

Jesse Lingard ville nok uansett vært et alternativ i denne kampen, men et alternativ er å flytte 25-åringen dypere.

Det vil i så fall selvsagt ikke være i en 4-2-3-1, men mer i en 4-3-3-variant – og det er da kanskje snakk om en midtbane bestående av Lingard, Matic og McTominay, med spesielt Matic liggende dypt, mens Lingard vil være den mest offensive.

Lingard har spilt i en slik rolle ved flere anledninger denne sesongen, og Mourinho snakket blant annet om at han gjorde det mot Newcastle – den gang med Pogba som den andre indreløperen.

Carrick inn fra start?

Michael Carrick var på benken mot Crystal Palace, og er tilgjengelig, men det har egentlig ikke vært noen som har ventet at han skal starte mot Liverpool.

Om Pogba også er ute, i tillegg til at Herrera er ute (og Fellaini ikke er ventet å bli kastet inn fra start), kan vi plutselig ende opp med å se Carrick fra start?

Med både Carrick og Matic kan en se for seg at forsvaret er godt beskyttet – men samtidig kan kanskje tempoet være en utfordring. Å spille mot Liverpool er ikke som å spille mot hvem som helst, og selv om Carrick spilte hele kampen mot Klopp-elev David Wagners Huddersfield, så var det en noe tam Huddersfield-utgave, så dette er definitivt noe helt annet.

 

Fem bak?

Om Mourinho synes at en McTominay-Matic-midtbane ser for sårbar ut, så kan det jo nevnes at vi har spilt med fem bak i store kamper tidligere under portugiseren.

Det er flere stoppere som kjemper om en plass på laget, og om midtbanen ikke fremstår like trygg som den ellers ville gjort, så kan kanskje en stoppertrioe bestående av Bailly, Smalling og Lindelöf gjøre det vanskelig å trenge gjennom.

Det vil neppe være et spesielt populært valg fra Mourinho siden vi tross alt spiller på hjemmebane, men samtidig slår han ikke oss som en mann som bryr seg for mye om det.

Marouane Fellaini-retur?

Marouane Fellaini skal være tilbake, og høyaktuell for en benkeplass, men kan virkelig skadesituasjonen gjøre at han kastes inn fra start?

Han har erfaringen, og han har en duellstyrke Mourinho selvsagt liker å ha med i disse kampene, men det er spørsmål knyttet til om han vil være i stand til å spille en slik kamp fra start rett etter skaden.

De mindre realistiske alternativene

  • Det er foreløpig ingenting som tyder på at Ander Herrera eller Daley Blind er tilbake – og sistnevnte ville ikke nødvendigvis blitt vurdert til midtbanen uansett heller.
  • Bailly kom innpå på midtbanen i sin United-retur, men det er vel heller tvilsomt at vi får se han der fra start – spesielt i en slik kamp!
  • Ethan Hamilton var i United-troppen mot Huddersfield, og er nok ikke  langt fra en plass i troppen her heller, men kommer selvsagt uansett ikke til å starte – og er nok ikke på benken heller.

Powered by Labrador CMS