williamshysj210423

U18: Scoret to i United-seier

Ethan Williams var kampens store spiller på The Brewery Field i Spennymoor hvor Uniteds U18-lag vant 2-0 mot Middlesbrough.

Han scoret også kampens to eneste mål – begge i løpet av de første seks minuttene av oppgjøret.

Williams kunne fort hatt flere mål også, og ikke minst flere målgivende pasninger.

Formasjonsendring og to tidlige mål

Kombinasjonen av flere faktorer, inkludert skader og en U21-kamp senere på kvelden, gjorde at United gikk for en formasjonsendring mot Middlesbrough, med tre stoppere og vingbacker.

Ethan Williams tok seg av den venstre vingbackrollen, og han hadde litt av en start på kampen.

Først scoret han på frispark (riktignok etter en stor retningsforandring) allerede i kampens første minutt, og bare noen minutter senere ble han spilt gjennom i bakrom, og scoret sitt andre med en kald avslutning. Å gi ham en litt mer defensiv rolle hindret ham definitivt ikke i å gjøre en viktig jobb offensivt.

Kaptein James Nolan hadde den meget gode målgivende pasningen til Williams’ andre mål.

Se målene i liveoppdateringene fra kampen nederst i artikkelen.

williamsmusa210423
ETHAN WILLIAMS (TIL HØYRE): Tomålsscoreren gratuleres her av Victor Musa.

Ingen flere mål, men en del flere sjanser

Middlesbrough hadde egentlig vært det beste laget i starten av kampen, om vi så bort fra de to målene, men i resten av kampen hadde de egentlig mest bare nesten-sjanser.

United hadde derimot en del reelle muligheter til å øke ledelsen, ofte skapt av Ethan Williams, og James Scanlon hadde kanskje de to største, med to headinger utenfra etter innlegg fra Williams.

Victor Musa hadde også noen brukbare forsøk.

U21-laget spiller i kveld borte mot Brighton i kveld (20.00 skandinavisk tid), men siden deler av den kampen spilles samtidig som Arsenal møter Southampton i Premier League, så gjør det litt pussige Premier League-reglementet at den kampen ikke kan sendes på MUTV.

Middlesbrough 0–2 (0-2) Manchester United

U18 Premier League
The Brewery Field, Spennymoor

Mål: 0-1 Ethan Williams (1.), 0-2 Williams (6.).

Manchester United: Elyh Harrison – Habeeb Ogunneye, Reece Munro, James Nolan (C) – Jaydan Kamason (Ashton Missin, 62.), Jayce Fitzgerald, Jayce Fitzgerald, Finley McAllister (Gabriele Biancheri, 62.), Ethan Williams – James Scanlon (Jacob Devaney, 84.) – Ethan Wheatley, Victor Musa.
Ubenyttede innbyttere: Thomas Myles, Manni Norkett.

1: Kampen er i gang i Spennymoor. Spennymoor Town er en klubb som ligger midt på tabellen i National League North (nivå seks), for de som eventuelt skulle lure på det.

1: MÅL! For en start. United vinner et frispark med en gang, og Ethan Williams’ frispark går via en Middlesborough-spiller i muren, og ender opp i mål! Det så ut som et bra frispark før ballen endret retning også.

5: Middlesbrough har vært best hittil, om vi ser bort fra målet. James hadde nettopp et skudd over for hjemmelaget.

6: MÅL! Ethan Williams igjen! En glimrende Nolan-langpasning inn i bakrom ute mot venstre havner hos vingback-vikar Ethan Williams, og han avslutter iskaldt. 2-0 til United!

17: Scanlon vender opp på glimrende vis, og sender av gårde et godt skudd, men Boro-keeperen redder på fantastisk vis. Slår over til hjørnespark. Det hjørnesparket havner hos Ethan Wheatley på bakerste stolpe, men han klarer ikke å treffe mål med avslutningen sin.

23: Enorm United-sjanse. Williams slår et perfekt innlegg til James Scanlon, som er på riktig sted til riktig tid… men som header ballen utenfor. Der burde Scanlon truffet mål.

24: Nytt Williams-innlegg, og Wheatley er nesten på den, men bra forsvarsarbeid forhindrer en stor United-målsjanse igjen. Stopp i spillet etterpå på grunn av en mulig Boro-hodeskade i den situasjonen.

29: Boro-kontring blir til en stor sjanse når en angrepsspiller spilles gjennom, men han får en dårlig ballberøring, og da er Elyh Harrison raskt nede og får tak i ballen. Bra keeperarbeid.

34: Scanlon header nok en gang utenfor fra et Williams-innlegg! Ganske frustrert over seg selv nå, men det der var ikke en like stor sjanse som den forrige, i det minste. Williams terroriserer Middlesbrough-forsvaret fra sin vingbackposisjon.

37: James Nolan ligger nede med store smerter etter en fullstendig unødvendig sen takling fra Middlesbrough Charlie Lennon (som ble belønnet med et gult kort).

40: Nolan kan fortsette, heldigvis, i alle fall enn så lenge.

45+1: Det blir lagt til to minutter, til tross for tre ganske lange skadeopphold. Kunne nok fort vært et tosifret antall tilleggsminutter!

45+5: Det ser ut til at den infoen om tilleggstid var feil, heldigvis!

PAUSE: Middlesbrough 0-2 Manchester United.

46: Andre omgang er i gang i Spennymoor.

47: Ingen mål i løpet av det første minuttet denne gangen. Skuffende.

51: Boro er gjennom (om enn under litt press), men som i den første omgangen så blir det en litt for hard berøring, og Harrison kan enkelt plukke opp ballen.

52: Kaptein James Nolan sliter fortsatt med ankelen etter den første omgangen. Da må han nok fort ut, og da blir det nok i så fall en formasjonsendring også.

54: Nolan fortsetter enn så lenge. Litt av en kriger.

59: Nydelig United-angrep ender med et Musa-skudd, men ballen går utenfor. Gikk via en Boro-spiller, så hjørnespark for United. Musa halter litt.

60: Ogunneye kommer seg til skudd etter litt kaos i Boro-boksen etter hjørnesparket, men United klarer ikke å øke ledelsen enn så lenge.

62: Dobbeltbytte: Ashton Missin kommer inn for Jaydan Kamason, og Gabriele Biancheri erstatter Finley McAllister. Mulig det da også innebærer det formasjonsbyttet som tidligere ble nevnt.

72: Williams vinner et frispark i god posisjon, og sender frisparket like over. Godt forsøk.

80: Musa vender opp og skyter like over fra like utenfor sekstenmeteren.

84: BYTTE: Jacob Devaney har erstattet James Scanlon.

89: Fitzgerald får gult kort.