Mesterhjernen

MANCHESTER: Han er kjent som en taktiker av rang, men hvem er egentlig Olympiakos-treneren som skal ta innersvingen på United?

Publisert Sist oppdatert

Olympiakos sin spanske trener Michel, som er ganske nøyaktig én måned eldre enn David Moyes hadde en langt mer suksessfylt aktiv karriere enn det Uniteds manager kan vise til.

Suksess som spiller

Mens Moyes gikk gradene i amatørklubben Drumchapel og senere i en rekke skotske klubber før han kom til England, fikk Michel sin fotballutdannelse i Real Madrid. Som 13-åring kom han til den kongelige spanske hovedstadsklubben og ble senere en del av Real Madrids B-lag «Castilla» som med han på laget vant spansk 2. divisjon.

Da Michel ble flyttet opp på Real Madrids førstelag, ble han en del av den berømte «La Quinta del Buitre» (de fem gribbene) sammen med Emilio Butragueño, Miguel Pardeza, Rafael Martín Vázquez og Manuel Sanchís. De var alle lokale spillere som dannet stammen i Real Madrid laget som vant seks ligamesterskap og to UEFA-cup-titler med ham på laget.

Totalt spilte høyrekanten Michel 559 ofisielle kamper for Real Madrid og noterte seg for respektable 21 mål på 66 landskamper for Spania.

Taktisk luring

Som trener fikk han sin første erfaring med Rayo Vallecano, før han tok over «Castilla». Men det var som trener for Getafe han fikk et rykte som en taktisk luring da han styrte klubben unna nedrykk i 2009/10.

Michel hadde deretter et kort opphold i Sevilla før han overtok Olympiakos.

I februar 2013 overtok han Olympiakos og vant «The Double» i Hellas i sin første sesong. Olympiakos er allerede ligamestere i Hellas, men det mest imponerende på Michels CV vil likevel være om den greske klubben skulle slå ut United av Champions League.

Powered by Labrador CMS