– Forventer et annet United

MANCHESTER: – Jeg er den første til å innrømme at vi trenger et mål i morgen, sier Olympiakos-trener Michel.

Publisert Sist oppdatert

Olympiakos har møtt engelsk motstand på engelsk gress elleve ganger tidligere. Det har endt med elleve tap og 3-34 i målforskjell.

Likevel er Olympiakos-trener Michel optimist før onsdagens møte med United. Foran nærmere hundre journalister, svært mange av dem fra Hellas, proklamerte Michel at Olympiakos var kommet til Manchester med et klart mål: avansement.

– Vi skulle gjerne sett at kampen bli lik den vi hadde i Athen, men det vil ikke skje. Jeg forventer et annet United-lag denne gangen. Vi kan ikke stole på at United får trøbbel igjen. Alt vi kan tenke på er oss selv, og at vi ikke kan forsvare oss i 90 minutter. Jeg er den første til å innrømme at vi trolig må score for å gå videre, sier Michel.

olympiakos
FOTO: Bjarte Valen

Den spanske Olympiakos-treneren har fått med seg problemene United sliter med om dagen, og sier han føler med David Moyes.

– Jeg liker aldri å se managere som lider eller har trøbbel, men jeg kan kun tenke på mitt lag.

Historisk sterke

Hjemme i Hellas har det meste gått på skinner For Michel og Olympiakos, og grekernes oppladning til onsdagens åttedelsfinale i Champions League kunne knapt vært mer kontrastfylt enn Uniteds. Dagen før United ble rundspilt av Liverpool og ydmyket med 0-3 på eget gress, vant Michels menn det 41. ligamesterskapet i Olympiakos historie med 2-0 seieren over Panthrakikos.

De regjerende cupmesterne Olympiakos er også klare for semifinalen i den greske cupen, og kan ta seg til kvartfinalen i Europas gjeveste turnering for første gang på 15 år, forøvrig første gangen Sir Alex Fergusons United vant Champions League.

Denne sesongen har mange latt seg overraske over at Olympiakos har tatt seg videre fra gruppespillet. Særlig blant greske journalister hersket det en viss skepsis ved starten av sesongen. Michel ser litt humoristisk på akkurat den spådommen.

– Skeptikerne hadde helt rett, men spillerne ville ikke høre på dem. De har spilt så bra at det får laget til å virke bedre og treneren til å fremstå som litt bedre enn det ekspertene trodde, lo Michel.

– Skal spille vårt spill Olympiacos v Levadiakos - Greek Super League

Avraam Papadopoulos er en av de mest rutinerte Olympiakos-spillerne. Men selv den seiersvante grekeren medgir at han føler presset foran onsdagens kamp.

– Jeg vil ikke si at vi er stresset, men vi skjønner alvoret. Samtidig vil jeg si at vi knapt kan vente til i morgen. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne, sier Papadopoulos diplomatisk.

Dette kan bli første gang siden 1999 at Olympiakos kan ta seg til kvartfinalen. Det er spesielt for spillerne på det greske storlaget.

– Spillerne er veldig glade over å ha kommet hit, men vi må vise at vi kan ta oss enda et steg lenger. Vi er sterkere enn vi har vært på lenge og har et godt utgangspunkt. Vi vil spille vårt spill, det er da vi er best. Men en ting er sikkert, vi kommer ikke til å legge oss bakpå, sier han.

Powered by Labrador CMS