Slutt for Owen

Så er det offisielt: Michael Owens tre år lange United-karriere er over.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekrefter nå at den skadeforfulgte spissen ikke vil bli forelagt tilbud om ny kontrakt, og dermed forlater Old Trafford.

Nyheten kommer like lite overraskende som det for tre år siden kom som en bombe at United hadde sikret seg den tidligere Liverpool-spilleren på en toårskontrakt. Det skjedde etter at han var blitt innvilget «free transfer» av sin forrige klubb, Newcastle.

Skeptiske fans

Som en direkte følge av Owens suspekte fortid, ble nyheten den gang mottatt med særdeles stor skepsis blant mange United-fans. Dette løste seg imidlertid nøyaktig 80 dager etter signeringen. Da sikret Owen seg evig heltestatus hos de samme skeptikerne, ved å sette inn den avgjørende 4-3-scoringen mot Manchester City på Old Trafford – fem og et halvt minutt på overtid.

Ligavinner

Dessverre har ikke Michael Owen vært involvert i så veldig mange store øyeblikk siden den gang. Det må nok skader ta sin del av skylden for. Likevel oppnådde han i 2010/11-sesongen endelig det han aldri tidligere hadde vært i nærheten av: Da, i en alder av 31 år, vant han endelig Premier League.

I løpet av sine tre år i klubben spilte Owen til sammen 52 kamper, hvorav 18 fra start, og scoret 17 mål.

– Fikk vite det på tirsdag

I en kommentar til at United-karrieren nå har kommet til veis ende, sier Owen følgende til ManUtd.com:

– Manageren informerte meg på tirsdag, etter testimonialkampen (for Harry Gregg;journ.anm.), at klubben ikke ville tilby meg en ny kontrakt.

– Takk til alle

– Jeg har elsket hvert eneste minutt av de tre årene jeg har tilbrakt i denne fantastiske klubben. Jeg vil derfor takke spillerne, øvrige ansatte og fansen for all støtte, og ønske dem lykke til videre.

– Nå har jeg planer om å bevilge meg en kort ferie for å pønske ut mitt neste trekk.

SAF: – En fornøyelse

I en kommentar til at Owens nå forlater Old Trafford, sier mannen som hentet ham, Sir Alex Ferguson, dette til ManUtd.com:

– Det har vært en fornøyelse å ha Michael Owen i Manchester United. Michael er en sann profesjonell og bestandig en viktig skikkelse i garderoben. Scoringsraten hans er eksepsjonelt god, men dessverre har han denne sesongen vært veldig uheldig med skader.

– Vi ønsker ham all lykke for fremtiden.

Og det slutter Supporterklubben og united.no seg til. Vi takker Owen for tiden han har tilbrakt i verdens beste klubb, og ønsker ham all mulig suksess i videre.

  • P.S. Michael Owens avgang er den tredje denne uken. Tirsdag ble det klart at Ritchie de Laet og Matthew James har skrevet under på hver sin treårskontrakt med Leicester City.

Powered by Labrador CMS